2024 148. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2024 17:24
Süleyman hayalleri olan bir lastikçi... Yazdığı şarkıları bir gün başkalarından duymayı çok isteyen bir besteci...Ailesi bile ona boş işlerle uğraşmak yerine işine bakmasını söylerken onu destekleyen tek kişi Meryem...Meryem kim mi?Bu hayatta Süleyman'in hayaline kavuştuğunu görmeyi en çok isteyen kişi,hatta Süleyman dan bile fazla istiyor. Bir sürü aksilikle boğuşup,bir dünya hayal kırıcı kişi ve işle ile mücadele edip Süleyman hayaline kavuşabilecek mi?Hadi kavuştu diyelim işler istediği gibi gidecek mi? Kitap yazarın ilk kitabı.. yalın bir anlatıma sahip, insanı yormuyor,merakla diğer sayfayı çevirttiriyor.Mahallenin kimsesiz Hüseyin 'i insana bir baba sıcaklığı veriyor, Süleyman ile olan sohbetleri yalnız Süleyman'ı değil okuyucuyu da dinlendiriyor. Kitabı okurken kulağımda hep işçisin sen işçi kal şarkısı vardı.Oysa içimizde ne çok Süleymanlar var hayalleri "boş işler"olarak nitelendirilen... Yazar hayatından (ne kadarının kurgu ne kadarının gerçek olduğunu merak ediyorum)kesimleri koyduğu bu kitapla bir başarı öyküsü sunmuş bize.Mutlaka bir şans verin okuyun derim
BesteciSüleyman Koç · İkinci Adam Yayınları · 202412 okunma