2024 38. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2024 21:44
Öncelikle herkese sağlıklı mutlu seneler dileyerek başlamak istiyorum :) Geçen senenin okuduğum son kitabı olan Katip Bartleby gerçekten tuhaf bir kitaptı. Biricik sevgilimin önce alıp okumasıyla aldığım ve benim de hoşuma giden bir oturuşta bitirilebilecek bir eser gerçekten. Tadımlık bir eser diyebiliriz. Kitap bir avukatın ağzından anlatılıyor. Gerekli belge işlemleri için bürosunda 2 katibi olan bu adam, bir katip daha almaya karar veriyor ve Katip Bartleby ile tanışıyoruz. Başta gayet güzel ilerleyen ve çalışkan olan bu adamın daha sonrasında yavaş yavaş tuhaflıkları başlıyor ve olaylar iyice ilginçleşiyor. Gerçekten Katip Bartleby'i düşünürken üzülüyor ve böyle bir adamın bu şekilde davranmasının sebeplerini çok merak ediyorsunuz okurken. Bu merakımın giderilmesi açısından hikayenin beni tatmin etmediğini söyleyebilirim. Ve bir diğer düşüncem de biraz fazla pasif bir karakter yaratıldığı için kitap 50 sayfa da olsa biraz okumayı zorlaştırıyor ve ayrıca avukatın yerinde olup olan bitene karşı sinir krizleri geçiriyorsunuz. Okuyanlar ne demek istediğimi anlamıştır, okumayan da okuyunca anlar :) Spoiler vermek istemiyorum. Kısa bir inceleme olduğunun farkındayım ama çok kısa bir kitap ve şimdilik ekleyebileceğim bir şey kalmadı, buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Herkese iyi okumalar.
İnceleme
Katip BartlebyHerman Melville · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202215,5bin okunma