….. Yağmur Yağınca Akması Bundandır
Hoşlanmanın hoşlanmayı getirdiği evrensel bir kuraldır. Eğer heyecan, umut, güven ve iyi oluş hislerini ön plana çıkarırsak, aynı etkiye sahip, çekim gücü olan şeyleri kendimize yöneltiliriz. İyi ya da kötü olsun, yağmur yağınca akması bundandır.
Sayfa 66 - PEGASUS YAYINLARI, 1. Baskı, Temmuz 2007·Kitabı okudu
Çekim Yasası
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı: “Doğru insan sen onu ararken değil, sen kendini bulduğunda karşına çıkar.” (1000K’den) .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/n: #195778080 .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: “Bir İnsan kötü bir düşünceyle konuşur ya da hareket ederse, onu ıstırap takip eder. Eğer bir adam saf bir düşünceyle konuşur ya da hareket ederse, onu bir gölge gibi mutluluk takip eder ve asla bırakmaz.” ( #198591039 ) .
Gnosei Seauton
Elde etmeler ve istediğimiz şeyi hayatımıza çekmelerle ilgili sorunlu taraf şudur: ELDE ETMEYİ BİR BİTİŞ olarak ele almamız… Bu yüzden de elde ettiğimiz şeyin üstüne kuruluruz… Artık bizimdir, çantada keklik… Oysa elde etme öncesi süreci devam ettirmeli hatta daha da hevesli ve fedakar olmalıyız bu konuda; elde ettiğimiz şey her ne olursa olsun. Şu 2 alıntı buna dikkat çekiyor: #251060359 #213724128 Diye düşündüm, düşünüyorum. .
Gnosei Seauton
Aynı mantıkla bir şeyi ya da birilerini hayatımızdan çıkarmak istiyorsak ondan hoşlanmamalı, onu sevmemeli, önemsememeliyiz: AMA KÖTÜ HİSSETMEDEN, nefret, gıcıklık, tiksinti, aşağılama, dedikodu, düşmanlık gibi duygu ve haller ile (ilişki ve bağımızı) devam ettirmeden… Ondan, o şeyden YÜZ ÇEVİRMEK, ona SIRTIMIZI DÖNMEK, yani. Bunu kendimiz için kolaylaştırmak için de yaşamımızdaki iyi şeylere ve gerekliliklere odaklanmalıyız… Diye düşündüm, düşünüyorum. .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #218375131 .