Yılın ilk kitabının incelemesine hoşgeldinizz
2025 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2025 18:12
Bu incelemeyi gerçekten büyük bir hayal kırıklığıyla yazıyorum maalesef. Marissa Meyer benim bu dünyadaki en sevdiğim yazar ve kitaplarina BAYILIYORUM. Ama bu kitaptan öğrendiğim şu ki Marissa Meyer romcom yazamiyormuş:) Romantasy ve bilim kurgu yazmakta gerçekten çok başarılıyken neden birdenbire farklı bir tür yazmaya karar vermiş onuda anlamadim. Meyer'ın sevmediğim tek kitabı bu oldu sanirim. Okuduğum zaman boyunca kendimi "Aslında kitabı sevmedim değil, sadece benim için nötr kaldı." diye avutuyordum ama kitabı bitirince fark ettim ki gerçekten sevmemişim. Bunu öyle nefret anlamında söylemiyorum ama benim için ortalamanın altında kalan bir kitaptı. Öncelikle konumuzdan bahsedeyim. Hikayede baş karakterimiz Prudence, ve bir de hiş hoşlanmadığı Quint var. Bu ikisi laboratuvar partneriler ve bu ders gereği sonucunda puan alacakları bir proje yapmaları gerekiyor. Ana karakterimiz Prudence Quint'e güvenmediği için çoğu şeyi kendisi yapıyor ve zaten Quint'e projenin sunulacağı gün geç kalıyor. Ama sunum sonrası Quint Pru'dan fazla puan alıyor. Pru'da puanını nasıl yükseltebileceğini düşünüyor ve Quint'in annesinin bir hayvan kurtarma merkezi olduğunu öğrenip burada gönüllü çalışmaya başlıyor.(tabiki Quint'de burada çalışıyor)Bu arada söylemeyi unuttum kızımız kitabin içinde bir güce sahip oluyor; İnsanlara karma yaşatmak. Gelelim kitap hakkındaki düşünceme. Prudence'in mükemmeliyetçi olması çok sinirlerimi bozdu ve çok da sevemedim açıkçası. Karakterler ile bağ kurabildiğim bir kitap olamadı. En çok da Jude'u sevdim, My life with Walter Boys'daki Alex havası vardi. Pru ve Quint'in kurtarma merkezindeki mahsur kaldikları günden başka aralarında pek bir çekim göremedim. Spoiler olmasin diye söylemeyeceğim ama bir olaydan sonra Quint'in Prudence'e saydırdığı şeyler çok ağırdı ve Pru'nun bu kadar çabuk affetmesi.. Neydi ya o? SPOİLER!!! Prudence, Shanua'yı gördüğünde yumruğunu sıkınca birşey olmuyor ve yazar bunu evrenin artık onun yanında olmamasına bağlamış ama bence Shauna birşey yapmamış olmalıydı ve bu yüzden karma çalışmamalıydı. Güzel bir ters köşe olabilirdi. Kitabın çok akıcı olduğunu söylemem gerek. Meyer ne yazarsa yazsın her zaman sayfaları ışık hızında çeviriyorum. Önerim değil ama yinede yaz temalı kitapları seviyorsanız bir şans verin derim:)) Marissa Meyer
Anında KarmaMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 2024139 okunma