Puan vermedi·168 syf.····Okunma: 05 Ocak 2025 00:09 Saf iyiliği, saf kötülüğü, vicdanı, çaresizliği ve dönemi iliklerime kadar hissettiğim etkileyici bir eserdi. Saf iyiliği çocuk, saf kötülüğü Orozkul, vicdan ve çaresizliği Mümin karakterinde gördüm. Hayatımızda olan Orozkul gibi saf kötülüğe sahip karakterlerin çevresinde toplanan dalkavuklar ise Orozkul'un çevresinde bulunan aile üyeleriydi. Bu bağlamda yaşanan olaylar Aytmatov tarafından mükemmel kurgulanmış ve mükemmel betimlemelerle ustaca yazılmış. Eserin genelinde bulunan sembolleri de anlamlandırınca eserin etkileyiciliği benim gözümde arşa çıktı. Okumayı düşünen tüm okuyuculara tavsiye ederim. Bu eserden sonra emin olun koşarak bir Aytmatov kitabı daha alacaksınız ve kütüphanenize ekleyeceksiniz.
İnsandaki çocuk vicdanı, tohumdaki öz gibidir. Ve o öz olmadan tohum filizlenmez, gelişmez. Yeryüzünde bizi neler beklerse beklesin, insanoğlu yaşadıkça, hak ve doğruluk denen şey de var olacaktır.
Sana, senin sözlerini tekrarlayarak veda ediyorum: "Merhaba Beyaz Gemi, ben geldim!"