2024 7. kitabı
Sanırım fazla beklentilerim vardı bu kitaba karşı? Tam olarak sorunun ne olduğunu bilmiyorum ki ortada bir sorun da olmayabilir. Yorumların dediği gibi kitapla ilgili çok araştırma yapmadan başladım evet ama galiba takip ettiğim ve kitaplar hakkındaki düşüncelerine güvendiğim kişilerin favori kitaplar listesinde görünce ister istemez beklentim yüksek olmuş oldu. Yanlış anlaşılmasın gerçekten keyif alarak okudum. Piranesi karakteri çok ilgi çekiciydi, olay akışı kitaba dalmanıza sebep oluyordu ama bilmiyorum tam olarak aradığım bu değildi gibi. Kitapların zamanlarını olduğuna da çok inanırım ve bu yüzden de belki de yanlış bir zaman da okumuşumdur diyebiliyorum. Aslında kitabın kapağını kapattığımda bu kadar olumsuz(?) düşüncelerim yoktu ama çok farklı şeyler beklediğimi fark ettiğim incelemeyi yazmaya başladığımda. Dediğim gibi kesinlikle kötü bir kitap değildi. Bu şekilde ilginç, kafa karıştırıcı kitaplara da bayılırım hatta. Ama bana 'hah!! işte sonunda insanlara kendini bu kadar sevdiren kısma geldim' diyemedim bir türlü. Yine de okurken keyif aldığım, şu an bile yazarken kendimle çelişkiye düştüğüm ve bu yazıyı hak edip hak etmediğine hâlâ daha karar veremediğim bir kitap oldu. Teşekkürler Piranesi! Kendi kafanı karıştırdığın gibi benimkini de karıştırdın :)
PiranesiSusanna Clarke · Alfa Yayınları · 2022634 okunma