Aydınlanma Değil, Merhamet!Alev Alatlı
Kuzeyin devi Rusya... Kurgu içerisinde bilgi aktarımı nasıl yapılır işte bu eser de bunu iyi bir şekilde görebiliyoruz. Rusya hakkında kültürel, siyasal, dini, ve sosyolojik gibi birçok alanda derinlemesine bilgileri biz okuyucuya bir kurgu metin içerisinde sunan Alev Alatlı bunu çok başarılı bir şekilde yapıyor. Rusya'nın siyasi tarihi ile birlikte edebi tarihini de sunan yazarımız okuyucuyu okurken bazı konularda düşündürmeye de itiyor. Şahsımca bir kitapta beni en çok etkileyen konu olan düşündürmeye sevk bu kitabı beğenmemdeki başlıca sebeplerden biri oluyor. Okudukça düşüncelere dalmak ve yeni konular hakkında meraklar edinmek okuyucunun okuma serüveninin de gelişmesini sağlıyor. Dini açıdan da irdelenen Rusya dini kullanarak sosyolojinin yönetilmesi, siyaseti kullanarak dini yönetmeyi de iyi başarıyor. Yazarımız Rusya ile ilişkili büyük farmasonlar hakkında da bilgiler sunarken derin örgütlerle ne kadar iç içe olduğumuzun ve onları göremediğimizin farkına vardırıyor biz okuyucuyu. Bu konuda da dikkatimi çekmeyi başaran bu eseri siz değerli okuyuculara tavsiye ederim. Kitapla ve sevgiyle kalmanızı dilerim. :)