···Okunma: 07 Ocak 2025 17:55 Bir oturuşta okuyabileceğiniz enfes bir hikaye kitabı. Her öykünün sonunda gülümseme garantili bu kısa öyküleri, ister çocuğunuza ister öğrencinize okutun, isterseniz uykuya dalmadan önce bir doz kendiniz alıp içinizi ısıtın.
Bizi bize anlatan bu öykülerde Özay Erdem dili ustaca kullanarak yaptığı benzetmelerle hem hayal gücümüzü besliyor hem de yüzümüze bir tebessüm konduruyor. Bazı öykülerin sonunda şaşkınlıktan ağzımız açık kalıyor, bazılarının sonunda esef ediyoruz fakat mutlaka bu yaşananlarda kendimizden bir şey buluyoruz. Nasıl oluyor da bizi bu denli iyi tanıyor yazar? Nasıl oluyor da anlatılanları mutlaka hepimiz hayatımızda en az bir kez yaşamış oluyoruz? O da yazarın üstün kabiliyeti. Üstelik bu kabiliyetin ürünü olan eser, yazarın ilk kitabı. İlk kitabı böyle usta elinden çıkmış gibi olunca insan ustalık eserini doğrusu merak ediyor.
“ Rahmetli dedem radyosunu bana hediye ettiğinde çocuk yaştaydım. Öyle çok sevinmiştim ki uzunca bir süre oyuncak ayıya sarılır gibi onunla yatıp uyumuştum. Televizyonun evlere yeni girmeye başladığı yıllardı. Dedemin armağanıyla eşzamanlı olarak babam oturma odamıza ahşap çerçeveli bir televizyon almıştı ama radyonun yerini tutamazdı. Çünkü o sadece bana aitti. Ne zaman istersem açar, ne zaman istersem kapalayabilirdim. Babamın akşam haberleri sevdası, annemin yemek tarifleri için elinde kağıt kalemle ekran başında beklemesi beni alakadar etmiyordu. Okuldan gelir gelmez radyomu odamdan çıkarıyor ve sofra kurulana kadar bir köşede frekanslarını karıştırarak bulduğum güzel şarkıları dinliyordum.”
Radyosuuyla dostluk kuran çocuğun masum duyguları daha güzel anlatılamazdı. Çocukluğumda radyo tiyatrolarını severek takip eden biri olarak bu satırları okurken kahramanımızla sıkı bir bağ kurdum ve onunla beraber bir gözlük reklamının peşine takılarak yollar aştım. Sizler de mutlaka kendinizi özdeşleştireceğiniz pek çok karakter bulacaksınız, bundan eminim. Çünkü kitap, daha önce söyledigim gibi bizi bize eğlenceli ve sımsıcak bir üslupla anlatıyor. Hepimizin başından geçen günlük sıradan olaylardan muhteşem bir kurgu yaratıyor.
Ben kitabı çok sevdim, sizlerin de mutlaka okumasını isterim. Çiçeği burnunda yazarımız Özay Erdem ’in çok daha güzel eserlere imza atacağından adım gibi eminim. Kendisine başarılar, sizlere de iyi okumalar dilerim.