Osmanlı imparatorluğu'nun çalkantılı son yılları olan ll.Abdülhamit dönemine götürüyor kitap bizleri...
Şükrü paşa 1875 li yıllarda babasının malını mülkünü satıp Selanik'ten İstanbul'a gelip yerleşen ailenin oğluydu.Babası Necmi Efendi Üsküdarlılar tarafından insanlığı,ticari ahlakı ve görgüsyle kendini sevdirir kendine bir konak satın alır.
İyi bir eğitim alan Şükrü babasınında isteği ile Mekteb-i Harbiye gider.1881 yılı da,Yıldız Teşkilatı'nın yeni yeni örgütlenmeye başladığı dönemde Mektebi bitiren Şükrü istihbarat sınıfına geçer.Verilen emirleri yerine getiren sadakatiyle padişahın yaver listesine girer.
Şükrü Paşa'ya bu başarılarının ardından aralarında Mustafa Mustafa Kemal Paşan'nın da bulunduğu bir kaç kişinin bildiği içinde devlet sırrı şifresinin olduğu padişah tarafından sonradan da toruna geçecek bir madalya hediye edilir. Torun Ekrem'in dünyaya gelişinin paşa tarafından sevincini ve onu nasıl bir askeri terbiye ile yetiştirdiğine şahit olacaksanız.
Paşan'nın vefatından sonra toruna geçen madalya Ekrem için bir gururdu ve devlet sırrı taşıyan bu madalyayı iyi saklamalı tehlikeye atmamalıydı.
Bir gün karşılaştığı ve aşık olduğu Natalya'nın Madalya için bir tehlike olduğunu bilmiyordu. Ekrem için bu aşk madalyanın önünemi geçecek yoksa devlet için aşkınımı feda edecekti?
Tarih ve dönem kitapları okumayı sevenler Jön Türklerin yenilikçi hareketlerinin tehlike olduğunu düşünen Padişah'ın mücadelesini ve madalyanın akıbetini@calikusuluukitaplarr tavsiyesi ile birlikte okuduğum bu kitabı bende gönül rahatlığıyla alın okuyun diyorum.