Sonsuz Miras

Sıralamalar

Madalya: Sonsuz Miras - Tolga Taşcı
2024 58. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2024 07:11
Tolga Taşcı’nın Madalya adlı eseri, tarihî dokusuyla okuru Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet’e uzanan bir yolculuğa çıkarırken, aşk, vatan sevgisi ve casusluk unsurlarını ustaca harmanlıyor. Roman, bireysel hikâyeler üzerinden tarihî dönemi ele alarak, insan ilişkileri ve fedakârlık temasını derinlemesine işlemiş. Kitabı 3 ana başlıkta ayırırsak; Tarihî Derinlik ve Şükrü Paşa'nın Rolü; Kitap, Selanik göçmeni bir asker olan Şükrü Paşa’nın yaşamı üzerinden Osmanlı’nın son dönemlerindeki siyasi karmaşayı inceliyor. Şükrü Paşa, yalnızca bir istihbarat subayı değil, aynı zamanda bir sembol olarak yansıtılmış: Devlet sırlarının taşıyıcısı ve vatanına olan bağlılığının bir nişanesi olan madalyanın koruyucusu. Paşa’nın hayatındaki dönüm noktaları, okuyucuyu Jön Türk hareketleri, II. Abdülhamit dönemi, 31 Mart Ayaklanması gibi tarihî olaylarla iç içe bir anlatıma sürüklüyor. Madalya: Sırların Yükü; Kitabın merkezinde yer alan madalya, yalnızca bir devlet sırrını değil, aynı zamanda aile bağlarının ve nesiller arası sorumluluğun da taşıyıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Şükrü Paşa’dan torunu Ekrem’e uzanan süreç, hem bir istihbarat hikâyesi hem de bireysel bir olgunlaşma serüveni olarak işlenmiş. Bu noktada madalya, geçmiş ve geleceği birbirine bağlayan bir köprü niteliğinde bir sembol olarak kullanılmış. Ekrem ve Natalya: Aşk ile Vatan Arasında; Romanın en çarpıcı yanı, Ekrem ile Natalya arasındaki ilişki. Natalya, KGB’nin çıkarları doğrultusunda yetiştirilen bir ajan olmasına rağmen, aşkı ve vicdanı arasında bocalayan bir karakter. Ekrem ise aşk ile vatan sevgisi arasında sıkışmış bir genç subay. Aralarındaki ilişki, okuyucuyu sürekli merak içinde tutuyor. Özellikle Ekrem’in, Natalya’nın KGB ile bağlantısını keşfettiği andan itibaren hikâye, kişisel kararların vatanî
Tolga Taşcı - Madalya Sonsuz Miras
2024 9. kitabı
Tolga Taşcı Tolga Taşcı - Madalya Sonsuz Miras adlı kitap, bireylerin yaşamlarındaki zorluklar, içsel mücadeleler ve hayatta kalma mücadelesi üzerine odaklanan bir hikayeyi anlatıyor. Kitap, bir kahramanın geçmişiyle yüzleşmesi, aile bağları ve kişisel sorumluluklar arasındaki dengeyi kurmaya çalışırken, geçmişin etkilerinden nasıl sıyrılmaya çalıştığını işlermis. Madalya teması, hem sembolik olarak hem de fiziksel bir ödül olarak, karakterin yaşamındaki değerleri, başarıları ve fedakarlıkları simgelemekte. Kitap, kişinin içsel yolculuğunu ve aile ilişkilerinin önemini derinlemesine incelemiş. Madalya
2025 2. kitabı
Osmanlı imparatorluğu'nun çalkantılı son yılları olan ll.Abdülhamit dönemine götürüyor kitap bizleri... Şükrü paşa 1875 li yıllarda  babasının malını mülkünü satıp Selanik'ten İstanbul'a gelip yerleşen ailenin oğluydu.Babası Necmi Efendi Üsküdarlılar tarafından insanlığı,ticari ahlakı ve görgüsyle kendini sevdirir  kendine bir konak satın alır. İyi bir eğitim alan Şükrü babasınında isteği ile Mekteb-i Harbiye gider.1881 yılı da,Yıldız Teşkilatı'nın yeni yeni örgütlenmeye başladığı dönemde Mektebi bitiren Şükrü istihbarat sınıfına geçer.Verilen emirleri yerine getiren sadakatiyle padişahın yaver listesine girer. Şükrü Paşa'ya bu başarılarının ardından aralarında Mustafa Mustafa Kemal Paşan'nın da bulunduğu bir kaç kişinin bildiği içinde devlet sırrı şifresinin olduğu padişah tarafından sonradan da toruna geçecek bir madalya hediye edilir. Torun Ekrem'in dünyaya gelişinin paşa tarafından sevincini ve onu nasıl bir askeri terbiye ile yetiştirdiğine şahit olacaksanız. Paşan'nın vefatından sonra toruna geçen madalya Ekrem için bir gururdu ve  devlet sırrı taşıyan bu madalyayı iyi saklamalı tehlikeye atmamalıydı. Bir gün karşılaştığı ve aşık olduğu Natalya'nın Madalya için bir  tehlike olduğunu bilmiyordu. Ekrem için bu aşk madalyanın önünemi geçecek yoksa devlet için aşkınımı feda edecekti? Tarih ve dönem kitapları okumayı sevenler Jön Türklerin yenilikçi hareketlerinin tehlike olduğunu düşünen Padişah'ın mücadelesini ve madalyanın akıbetini@calikusuluukitaplarr tavsiyesi ile birlikte okuduğum bu kitabı bende gönül rahatlığıyla alın okuyun diyorum.
Aşk-Roman-Tarih
2024 136. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Tolga Taşcı kaleminden Madalya kitabının yorumu ile geldim Aralık ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 189 sayfalık bir kitap "Her insanın, yıllar boyunca hafızasında yer eden ya da bir imge olarak yaşattığı bir figür vardır. Onun anısı kalpten sökülüp atılamaz; gri, ayırt edilemeyecek bir imge olarak hatırlansa da attığı tohumlarla belirleyici olmaya devam eder." Ekrem, Üsküdar'daki büyük konakta yaşayan, aile geçmişi itibarıyla toplumun elit sınıflarına mensuptu. Babası Halil Vedat Bey ve dedesi Şükrü Paşa Askeri olarak önemli rütbelere sahipti. Ekrem için hayatında ki en değerli yere sahip olan kişi dedesi ve ondan aldığı terbiyeydi. Ekrem, Osmanlı terbiyesiyle yetişmiş, Cumhuriyet'in Batılı eğitimini almıştı. Henüz dört yaşındayken ağırbaşlılığı, yaşından büyük laflar etmesiyle hep dikkat çekerdi. Dedesine daha sekiz yaşındayken söz verdiği gibi Kuleli Askerî Lisesi'ne girmeye hak kazanmıştı. 1931 yılında, genç Cumhuriyet'in yetiştirdiği ilk nesil subaylardan biri olacaktı. "Onlar aynı ufka bakan, aynı perspektife sahip iki kişiydi, Dede torun olmak, onlara verilen bir armağandı. Kader, onları akraba yapmıştı ama aynı zamanda, aralarındaki yaşa rağmen yoldaş olmalarını da sağlamıştı." Şükrü Paşa, Selanik göçmeni olup II. Abdülhamid'in istihbarat subaylarından biriydi. 1902 yılına gelindiğinde II.Abdülhamid Şükrü Paşa'ya kendisine ve devletine sadakatinden dolayı, onu dönem içinde Jön Türk ayaklanması, 31 Mart Ayaklanmasında Devlet sırlarının taşıyıcısı ve vatanına olan bağlılığının nişanesi olarak liyakat madalyası ile ödüllendirmişti. Bu sadece bir madalya değil içerisinde şifre saklı olan Devlet sırrıydı. Bu sırrı ve madalyayı ömrü boyunca saklamaya ve bu emaneti torunu olduğunda ona devretmeye eşi ile birlikte yemin
2025 29. kitabı
"Bil ki kaybettiklerin, bulman için verilmiş sadakalardır... . . "Her emanetin bir emanetçisi vardır, emanetçi ,emanetini korumakla mükelleftir. . . Evladım, bir insan için en mühim olan husus, kendini bilmesi ve bulmasıdır. Bazen bunun için her şeyimizi kaybetmemiz iktiza edebilir. O zaman hiç yazıklanma, üzülme, dertlenme, endişe etme. Bil ki kaybettiklerin, bulman için verilmiş sadakalardır. . . Merhabalar sevgili kitap dostlarım.. Bugün sizlerle yakın tarihimizde bir yolculuğa çıkacağız. Ve , Atam'ın da içinden bulunduğu , sırlarla dolu bir maceraya ortak olacağız.. Hazırsanız başlıyoruz . . Şükrü Paşa ve Handan Hanım'ı tanıyarak başlayalım dilerseniz. Çok severek evlenmiş, Halil adında bir oğulları olmuştu.. Şükrü Paşa, görevine sadık, başarılı bir ordu mensubuydu ve bu sayede Padişahın güvenini kazanmıştı.. . . Padişah Abdülhamit, Şükrü ve karısını bir gün huzuruna çağırdı. - Sadakat ve liyakatini bu madalyayla taltif ediyorum evladım. Bu mülkün senin gibi kullara ihtiyacı var. Diyerek O'na bir madalya verdi. Ve aslında verdiği bir madalya değil, ömür boyu saklaması gereken bir devlet sırrıydı. Ve , sıkı sıkı uyardı . Çünkü, madalyanın peşinde olacak devletler vardı...Şükrü Paşa, madalyayı torununa emanet etmek için onu en iyi şekilde yetiştirmeyi istiyordu. Ve, Ekrem'in doğduğu gün içi huzurla doldu. . . Ekrem, yaşıtlarına göre çok olgun anlayışlı bir çocuktu. Dedesinin, tabii tuttuğu tüm testlerden başarıyla geçti. Ve , dedesi ve babası gibi şerefli bir asker olmak istiyordu. Hayali için , Kuleli Askeri Lisesinde eğitim almaya başladı.. Bu sırada, dedesinin ve babaannesinin kaybıyla sınandı ve artık madalyanın yeni koruyucusu kendisiydi... . . Hiç ummadığı bir anda karşısına çıkan Natalya, aşk ve sadakat hususunda en büyük sınavı olacaktı... Nasıl
2024 94. kitabı
Herkese merhaba, yorumuma geçmeden önce yazarımıza hem kitabını hem de ek olarak yanında fosforlu kalem gönderdiği için teşekkür ederim. Kitabı okurken nasıl bittiğini anlamadım. Tarihi kurgu kitaplarını sevenlere kesinlikle öneririm. Neden derseniz, karakterlerin arasında Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e de yer verilmiş. Vatana bağlılık, Vatan sevgisi, Vatan aşkının işlendiği Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde bu masumiyeti, samimiyeti ve sıcakkanlılığı anlaşılır, sade ve gerçekçi içten bir dille yazılan ve bu bize aktaran yazarımızın bu kitabı eminim ki bu türü sevenler kesinlikle bayılacaktır.
1000k
2024 17. kitabı
Merhaba güne tarihi içerikli bir romanla devam edelim. @tolga.tasci.93 kaleminden @ikinciadamyayinevi tarafından yayınlanmış Madalya Sonsuz Miras adlı kitabı okudum. Hikayemiz 2.Abdülhamitin istihbaratçısı olan Şükrü Paşaya verdiği madalya ile başlamakta,ancak bu şifrenin içinde balkanları geri almayı sağlayacak bir şifre yer almaktadır.Padişah bu madalyayı miras olarak torununa verilmesini Şükrü Paşadan talep eder.Şükrü Paşa Balkanların geri alınması vs Türk yurdu olmasını görmeye ve madalyayı teslim etmeye ömrü yetmez eşine verdiği bu bilgi ve emanetle dünyaya gözlerini yumar. Şükrü Paşanın tek torunu Ekremdir.Madalyadan ve şifreden haberi ancak babaannesi ölüm döşeğindeyken olur onu korumasını Balkanlar’ı almak zor olsada bu şifrenin Rusların eline geçmemesi gerektiğini söyler. Şükrü Paşa ve Atatürk çok yakın oldukları için bu madalyadan onunda haberi vardır ve Ekrem’e bu emaneti iyi koruması gerektiğini dile getirir.Ekrem,dedesi gibi asker olmuş ve bu askerlik Cumhuriyet Dönemine denk geldiği için Atatürk’le tanışma fırsatı yakalamıştır. Tabi ki aşk ferman dinlemez ve Ekrem bir Rus kızına aşık olur o zaman işler değişir vatan ve aşk arasında kalan Ekrem için işler şimdi değişmiştir. Spoiler vermeden kitabın içeriğini anlattım heyecan,merak ve ilgiyle okudum eminim sizlerde bu şekilde okuyacaksınız şimdiden keyifli okumalar dilerim yazarın kalemi daim olsun.
2025 14. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2025 03:04
Aşırı derece de şaşırdığım bir kitap bırakmaya geldim. Kitap @ikinciadamyayinevi tarafından basılmış sevgili Tolga Taşçı bey tarafından kaleme alınmış. Doğrusunu söylemek gerekirse bu ay planlamamda olmayan bir kitaptı şubat sonu anca ele alırım diye düşünüyordum ki kıymetli bir hesapta yorumunu görene kadar. Son zamanlarda yerli bir yazardan kaliteli bir tarihi roman okumayı özlemişim. Eh ben biraz şeyim nostaljik sandık ganimetleri aşığı. Neyse konuyu saptırmadan bir gecede bitirdiğim kitaba geleyim. Kitap Şükrü Paşa 'nın konağında başlıyor,minik bir bebek dünyaya geliyor.Halil Vedat Bey babası Şükrü Paşa gibi asker dünyaya gelen bebek de Şükrü Paşa 'nın torunu. Ekrem doğduğu an itibari ile özel bir çocuk küçücük yaşı itibari ile dedesi tarafından terbiye edilmiş,vatan,millet aşkı ile büyütülmüş bir çocuk Ekrem çok da büyümeden dedesi ile vedalaşmak zorunda kalıyor ki buralar kalbime çok dokundu. Şükrü Paşa 'da vatanına milletine aşık bir asker özellikle Abdülhamid döneminde çok başarılı bir istihbarat teşkilatı görevlisi aynı zamanda bir Mustafa Kemal hayranı. Yollarının kesişmesi bir yana Şükrü Paşa'nın Mustafa Kemal konusu geçtiğindeki heyecanı mutluluğu okura öyle bir geçiyor ki.. Ee adı yetiyor zaten Şükrü Paşa ile de Mustafa Kemal Paşa 'nın kısa sohbetleri yine kitabın en sevdiğim yerleri arasına girdi. Bu arada kitabın her yerini çok sevdim de neyse... Şükrü Paşa görevli iken bizzat padişahtan bir onur görevi bir emanete vakıf oluyor aynı emanet Mustafa Kemal tarafindan da biliniyor ve korunuyor bu emanet ise kitabın sonuna kadar Ekrem'e miras. Hele mi o mirası elinden almak isteyen aşkı sürükleyiciliği arttırıyor da arttırıyor. Beni bilirsiniz sevdiğim kitapları anlatırken çok zorlanır büyüsünü bozmak istemem o yüzden tarihi roman sevenlere gönülden
2025 2. kitabı
Sürükleyici ve akıcı bir roman elimden bırakmadan bir solukta okudum aşk sırlar tarih entrika gibi konuları içeriyor özellikle osmanlıyında konuyu alması sıradanlıktan çok uzaklaştırmış okurken çok keyif aldım
2025 11. kitabı
Tolga Taşcı kitabı Madalya da bizi Osmanlı zamanına ve Cumhuriyet Dönemine götürüyor... İkinci Abdülhamit in İstihbarat Subayı Şükrü Paşa ya emanet ettiği madalya torunu Ekrem in de hayatını etkiler... Ekrem in Natalya ile aşkı gerçek mi? Ekrem büyükbabasının emanetini koruyabilecek mi? Geçmişin sırları içinde ki Ekrem Devlet mi aşk mı? sorusu içindeyken cevabı ne olacak? Bu soruların cevabı kitapta ;) Tarihi roman sevenler okumalı...

Tolga TaşcıYazar · 0 kitap
1980 yılında İzmir Bornova’da doğan Tolga Taşcı, mühendislik ve edebiyatı ustalıkla birleştiren üretken bir yazar ve uluslararası bir yönetici olarak tanınmaktadır. Jeoloji ve inşaat mühendisliği alanlarındaki akademik başarısını Amerika’da tamamladığı işletme yüksek lisansı ile sürdüren Taşcı, Ortadoğu projelerinden sorumlu üst düzey yönetici olarak global bir inşaat şirketinde kariyerine devam etmektedir. Ancak mühendislikteki bu başarılı kariyer, onun derin edebiyat tutkusunun gölgesinde kalmamış; tarih, bilim ve eski medeniyet inançları konularındaki yoğun okuma ve araştırmalarıyla yıllardır biriktirdiği bilgi birikimini sanatla harmanlayarak okuyucularına sunmuştur. Tarihi olaylara duyduğu ilgi, derin araştırmaları ve güçlü anlatım diliyle Taşcı, eserlerinde hem düşündüren hem de sürükleyici hikâyeler yaratan bir yazardır. En dikkat çeken eserlerinden biri olan Madalya: Sonsuz Miras, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet dönemine uzanan bir serüveni ustalıkla işler. Şükrü Paşa’nın kahramanlıklarla dolu hayatı, torunu Ekrem’in gizemli hikâyesi ve Natalya ile olan dokunaklı aşkı üzerinden, bir madalyanın taşıdığı sırların bir ailenin kaderini nasıl şekillendirdiğini ustalıkla anlatır. Tolga Taşcı’nın ilgi alanları sadece edebiyatla sınırlı olmayıp, Paleontoloji ve Antropolojiye olan merakı, hayvanlara ve doğaya duyduğu derin sevgiyle birleşerek yaşamına renk katmaktadır. 20 yılı aşkın süredir dünyanın farklı ülkelerinde yaşamış ve farklı kültürleri farklı insanları derinlemesine inceleme fırsatı bulmuştur. Hindistan ve Japonya’da aldığı eğitimlerle bir Reiki Master olan Taşcı, manevi yolculuğunu edebi üretimine de yansıtmaktadır. Aynı zamanda bir kız ve bir erkek çocuk babası olan yazar, çocuklarının hayallerinden ilham alarak varoluşun ve insan ruhunun derinliklerini sorgulayan hikâyeler yazmaya devam etmektedir. Yeni projeleriyle, tarih ve kurguyu harmanlayan eserleriyle edebiyat dünyasında kalıcı bir yer edinmeyi hedefleyen Tolga Taşcı, tarihin izlerini takip ederek miras ve kimliğin peşinde ilerlemektedir. Edebiyatı ve yaşamı bütünleştiren bu ilham verici yolculuğuyla Tolga Taşcı, okuyucularına hem geçmişin hem de insan ruhunun derinliklerini keşfettiren bir rehberdir.