2025 3. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2025 23:40
Bu serinin yeri her zaman çok ayrı olacak. Beni hem rahatlatan hem de üzen bir havası var. Twilight okuduktan veya izledikten sonra bir süre kendime gelemiyorum, bir anda 17 yaşındaki o halime dönüyorum. Gerçeklikten koparıyor gerçekten, bir miktar melankolik hissettiriyor, biraz mazoşistik olmasına karşın çok etkileyici bir aşk hikayesi bu ve gerçek hayatta böyle bir şeyin olamayacağını bilmek insanı biraz üzüyor. Geneline baktığında klasik bir vampir/kurtadam kurgusu ama yazıldığı dönem ve etkisiyle tamm bir kült. Tabiki okurken saçma gelen yerler oluyor, özellikle Bella'nın ergenlikleri, ama yine de sonunu bildiğim halde elimden düşüremiyorum. Kitap filminden çok çok daha iyi. Olaylar filmde olduğu gibi hızlı geçiştirilmiyor. Örneğin Edward ve Bella'nın ilişkisi hızlıca oldu bittiye gelmiyor veya Alice ve Carlisle'ın vampir olma hikayesi, her bir vampirin neden farklı özel güçleri olduğu gibi filmde bahsedilmeyen detaylar da kitapta anlatılıyor. Filmi kitabından kesinlikle çok çok daha iyi. Filminde team Jacob kitabında team Edward 我艹 Alacakaranlık
Edebiyat & Roman
AlacakaranlıkStephenie Meyer · Epsilon Yayınları · 201727,6bin okunma