·368 syf.····Okunma: 12 Ocak 2025 00:41 Distopik hikayeleri pek sevmem, çok karamsar gelir bana, okurken içimi hep bir sıkıntı kaplar. Ancak bu kitabı sevmememin başka sebepleri de var.
Kelimelerin insanın hayatındaki önemini (yani; düşünmeyi, konuşmayı, yazmayı, sanat üretmeyi, duyguları ortaya çıkarmayı, hayallere kavuşmayı, hayatın anlamını, belki de yaşıyor olmanın kıymetini kavramayı sağladığını) anlatmayı amaç edinmiş bu kitabın kelimeleri kullanmada bu kadar yetersiz kalması, (böylece yazılma amacını hiç gerçekleştiremeyecek olması) bende hayal kırıklığına sebep oldu. Kurgu güzel olabilirdi, eğer kelimeleri kullanamadığımızda ne olduğunu anlatabilseydi ama anlatamamış, sadece kelimeler çok önemli deyip durmuş yazar.
Sıkıcı ve gereksiz uzunlukta olduğunu düşünüyorum. Olay örgüsü de çok zayıftı. Sonu da gerçekten çok anlamsız bir şekilde bitti.
Sanırım şimdiye kadar özellikle kurgusal olarak çok kaliteli kitaplar okumuş olduğum için kitabı çok vasat buldum Kimseye de tavsiye edeceğimi sanmıyorum.