···Okunma: 23 Aralık 2024 01:58 "ANANAS SOKAĞI"
"Hiç durup ‘Ben gerçekten iyi bir insan mıyım? Yoksa bu dünyada işleri daha iyi hale getirmek yerine biraz daha kötüleştirerek mi ilerliyorum?’ diye düşündüğün oldu mu?"
Herkesin oldukça kusursuz göründüğü, zenginliklerinin, ihtişamlı hayatlarının ve statüsünün göz kamaştırdığı Stockton Ailesinin hayatına eşlik ediyoruz eserde. New York eyaletinin Manhattan şehrinde, Brooklyn Heights de devâsa bir Mâlikane, para, güç ve otorite sahibi bu aile meyve isimleri verilmiş üç sokaktan birinde oturuyorlar. Hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi değil bu ailede. Dışarıdan bakıldığında görünen hayat ile içerlerde kopan fırtınalar çok başka. Sahip oldukları şartlar her ne kadar zor olsa da hepsi de kendini gerçekleştirmeyi ve diledikleri hayatı yaşayabilmek, mutlu olmak için uğraşıyor.
Üç kuşaktır emlak işiyle uğraşan bu ailenin büyük kızı çocuklarını büyütebilmek için kariyerinden vazgeçen Darley, küçük kızı Georgiana iç dünyasında yanlız kalmış aşkı bulmaya çalışan, farklı statüye sahip bir aileden geldiği için dışlanan, kendisini aileye ıspatlamaya çalışan gelinleri Sasha'nın ruhsal, duygusal hayatlarında verdikleri, yapmak istedikleri ile yapmak zorunda kaldıkları ikilem, psikolojik savaşları. Görünmez duvarlarla çevrili bir hayat ve bu duvarı aşmak için verilen mücadeleler. Mutluluğun nerede olduğunu bilmedikleri, kendilerine ait bir yaşam inşa etmek için oradan oraya savrulacaklardır.
Zenginliğin, para ve saygınlığın mutluluk getirmediğini, lüks bir yaşamın mutlu olmanın önüne geçip geçmediğini, kimlik arayışındaki sosyal statünün etkilerini, yapmacık davranışların yaşamlarını gölgelediği, aile bağları, gerçek sevgi aşkın önemini vurgulayan muazzam bir eserdi.
Kitapla Kalın.