···Okunma: 12 Ocak 2025 18:39 Kitap cidden okunması gerekn bir kitap. Fakat bazı insanlar yazarın ve kitapdaki baştaki ufak bir ölümde cinsel yönelimden dolayı eleştiriyorlar. Kitabı bütün olarak ele almalıyıx kitapta aslında bize ne anlatmak istediğini anlamalıyız ilk olarak bunu söylemek istedim.
Kitaba gelicek olursa cidden çok iyi yazmış yazarımız 1 kişi 3 tane karakteri çok mükemmel anlatmış. Romandaki üç ana karaktere - Henry, Dorian ve Basil - farklı bir açıdan bakarsak bu üç karakterin aslında tek bir benliği ifade ettiğini söyleyebiliriz. Basil insanın vicdanını ve sahip olduğu erdemleri temsil eden yan iken Henry ise yasak olana meftun olan yanımız. Bu iki taraf sürekli olarak çekişme halinde olacak ve ikisinden birisi galip gelebilir. Ama Dorian daimi olanı temsil etmekte: Tecrübesizliğimiz. Yaptığımız her seçimde ve verdiğimiz her kararda tecrübe kazandığımız alanlara göre kişiliğimiz ya Henry'nin tarafına ya da Basil'in tarafına kaymakta. Dorian'ın daimi olmasının nedeni ise hayatta her zaman tecrübe edemediğimiz bir şeyler kalacak olmasından. Portre bireyin kendini sorgulaması ve içindeki savaşı temsil ediyor. Olaylar portremize yansıyor ve biz gün geçtikçe verdiğimiz kararların bizi ne denli etkilediğini kendimizi gözden geçirdikçe ya da aynaya bakıp dürüst bir şekilde kendimizi değerlendirdiğimizde görebiliyoruz.