Afrikalı Harry Potter
2025 6. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2025 21:24
Aslında kitabın kapağından şüphelenmem gerekiyordu. Alnın ortasındaki çekirge nedir sorunsalı hemen kendini açık etti. Meğer ana karakterin alnının altında şimşek izi varmış, onu saklıyormuş... Çok ama çok üzüldüm. Afrika kültürüne ait orijinal bir eser beklerken neler okuttular bize... Dışlanmış ve zorbalık gören çocuğumuz hem de on iki yaşında(!) kendine bir arkadaş bulur sonra okuduğu her şeyi ezberleyebilen çok zeki bir kız arkadaşı daha olur ve bunlar büyü okuluna başlar... Ufak ufak zorlukları aştıkça büyücülerin toplandığı gizli bir alanda maça girer hem de birinci sınıf pardon kız olmasına rağmen, arada asa kızı seçer pardon juju bıçağı kızı seçer... yazdıkça darlanıyorum. Sadece bir bölüm alalım alalım. Leopar insanları zeki, kültürlü, bilge diye sayıp sayıp birbirine en ufak düşmanlığı olmayan iki karakteri ölümüne dövüştürmek ve birini gerçekten öldürmek nedir? On iki yaşında çocuklara sigara içirtmek nedir? Anlat, dinliyorum. Bisküviden ev yapan arı nedir anlat yahu... Belki ikinci ya da üçüncü kitapta cevaplar vardır da kim bilir ne zaman okurum ya da okur muyum? Bilmiyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.
Akata Cadı Nnedi Okorafor · İthaki Yayınları · 20249 okunma
Kahkaha attım. 😂 Harry Potter demeseydin bari. Şimdi ben Harry Potter’a aşık bir insan olarak bu canlandırmayı nasıl sileceğim beynimden? Neyse, bu hikaye başlamadan bitmiştir. Benden önce okuyup bu eziyeti çektiğin için teşekkürler. 😂😂😂 Ben ışık hızıyla listemden sildim.
Kullanıldım 🙂‍↕️
Gece gece uykularım kaçtı 😄 unutmadan nerelere not alsam acaba.Tesadüfen elime düşer yanlışlıkla okurum falan.Kriz sebebi
toprak aziz ot
Birilerinin çıkıp gerçekleri konuşmasının vakti gelmişti 😄
Arı Maya'daki Willy iseniz yaparsınız hocam😆
toprak aziz ot
Bak onu çok severdim, haksızlık yapmışım 🧐😄
İncelemeyi okurken biz de darlandık. Teşekkürler 😅
Boynumun borcu 😄