traduttore, traditore
2025 1. kitabı
Ben genelde kitaplara ağlarım, duygusal bir insanım ve derinden hissederek okurum. Ama uzun bir süredir bu kadar da ağlamamıştım... Hatta konu benden bağımsız, bu kitaba ağlamayacak kişilerle nadiren karşılaşacağınızı söyleyebilirim. Bitirdiğinizde uzun süre kendinize gelemeyebilir ve titreme krizi geçirebilirsiniz. Doğru müzik ile bu hissiyatı, ruh sağlığınıza zarar verebilecek ölçüye de çıkarabilirsiniz. Yazarın çinceden ingilizceye çeviriler yapan biri olduğunu biliyorum, o kadar bilgili bir yazar ki -aynı zamanda çok usta bir hikaye anlatıcısı- zihnimize yüklediği bilgiler hiç bir noktada eğreti ya da fazla gelmiyor. Bu da kitabı daha nitelikli ve etkileyici kılıyor. Hatta okuduktan sonra dillere sempati beslemeye başlayabilirsiniz. Olay örgüsü de takdire şayan ve çağdaş döneme daha yakın tarihlerde geçen fantastik bir kurgu ancak bu kadar iyi yazılabilirdi. Karakterler ve onların arasındaki ilişki... Okuduğunuz her an içlerinden biriymiş gibi hissetmenize sebep oluyor. Her ne kadar kalbimi söküp atmış ve beni duvardan duvara çarpmış gibi hissettirse de, okuduğum en iyi fantastik kitabı -bir seriden bağımsız olarak- sorarsanız size bunun Babil olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. R. F. KuangR. F. Kuang BabilBabil
BabilR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 20241,920 okunma
1.728 Gösterim
kitabı beğenmenize çok sevindim, dediğiniz her şeye de (özellikle kalbimi söküp attı kısmına..) katılıyorum!!