genel bir biby yorumu yapalım.
*spoi içerebilir
bakın şaka yapmıyorum. en az 3 kere okudum seriyi ve her okuduğumda aynı his. hani olur ya, hafızamı kaybetsem de bir daha okusam dediğimiz kitaplar. işte benimkilerden birisi de biby.
kurgunun akıcılığı, özgünlüğü, verdiği evren hissi... tek kelimeyle mükemmel. bana tam olarak hayatı sorgulatan türden bir seri. yazım dili benim için en başında bir problemdi -alışmadığım için- ama filizin gitgide yazımını güçlendirdiğini hissediyorum. ve bu beni daha çok etkiliyor. özet konusunda pek iyi değilimdir, bu yüzden kitabın konusu açısından yapabileceğim tek yorum özgünlüğü. her bölüm geldiğinde okurken ağzım açık okuyorum. bu kitaba beni çeken başka bir konu ise monologları okurken kendimi görmem. lina... benim ruh eşim. sanırım okurken en anladığım kitap karakteridir. (LİNANIN YAPTIĞI HER ŞEYİ DESTEKLİYORUM GRAM YARGI HİSSİ YOK) bknz biraz seviyorum. şimdi gelelim asıl konuya;
aral çakırca... ölürüm. n'apalım adam seni bulmak için? bakın böyle bir şey yok. birçok wp kurgusu okudum da böyle erkek karakter görmedim. genç kızların rüyası resmen. böyle centilmen aynı zamanda böyle koruyucu, yakışıklı (it's just feelin'), kaliteli, kültürlü... daha sayarım da gücüm yetmez. kendisi benim geleceğimin mimarı olur. adli tıbbı düşünmemin sebebi. gerçi bu adamın genleri mükemmelken başka bir şey bekleyemeyiz.
kısacası öneriyorum çocuklar, okurken sezen dinleyin.
*ben bir aral, deniz, ekin, kuzey, güney, doğu hatta hükümdar çakırca kızıyım. (batı daha çocuk o yüzden eklemedim)
**linanın abileri de fena değil... anlarsınız ya.
BEN SENDE TUTUKLU KALDIM Bazı İnsanlar Böyle YaşarFiliz Puluç
Bende okudum gerçekten muazzam bir kitaptı biraz kitap depresif çünkü depresyondaki bir kızı anlatıyor ama her şeyiyle biby evreni mükemmeldi kendimi bulduğum nadir kitaplardan teşekkürler Filiz Puluç