Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 16 Ocak 2025 10:13 Hikaye olarak etkileyici bir kitap. Ancak kurgusal açıdan bazı zamansal mantık hataları vardı. Kitapta yöresel dil, lehçe, şive olmadığı, yazım yanlışı yapılmadığı halde abdest kelimesinin sinir bozucu ve dikkat dağıtıcı şekilde ısrarla "aptest" olarak yazılmasının sebebini anlayamadım. His olarak bi eksiklik vardı. Normalde son derece korkunç ve keder dolu bir hikayenin anlatıldığı kısımda yaşanması gereken o duygusal yoğunluk bana pek geçmedi.Hele "dağda 17-18 yaşında, ellerinde tüfekleriyle sırım gibi 3 kızdan" bahsederken bildiğin gerilla güzellemesi yaptığı kısım beni çok şaşırttı. Hüseyin'e dair aklımda oluşan soruların cevaplarına da hikayesinin devamına da yer verilmemiş olması beklentimi karşılamadı. İbrahim'i ise anlamak mümkün değil. 32 yaşında bir adamın tahminen maksimum 18 yaşında olan, son derece korkunç, travmatik şeylere maruz bırakılmış Meleknaz'a beslediği duyguları normal ya da doğru bulmadım. Ben kitapta ne gerçek bir merhamet gördüm ne gerçek bir aşk ne de gerçek bir huzursuzluk.