Çocuklara Kıymayın Efendiler( Nazım Hikmet )
2025 4. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2025 16:21
Kesinlikle okunması gereken bir kitap !! Hatta birkaç kez ... İçeriğinde yapılan araştıma ve deneyler özellikle, kaynakçasıyla vs . Gerçekten iyi ve ihtiyaca dönük aydınlatıcı bir çalışma olmuş... Çözüme dönük içeriğe sahip olması da cabası... Haydi bismillah deyin ve başlayın... Toplumumuza baktığımızda zihnimde uyanan düşünceler, Çocuklarla ilişkimiz hep bi geçici, kısa süreli.. Hayatımızın kenarında kendimize/ keyfimize göre bizi darlamayacak şekilde büyümesini beklediğimiz bi yanıyla da bize zevk verdiğini rahatlattığı için var olmasını istediğimiz minik bir fidan gibi olan minik bireyler ... O içindeki koca çınarı göremediğimiz.. Büyümesi için bize ihtiyaç duymasını bize bağlı, devam eden gelecek yaşamlarımız gibi görüp kontrol mekanizmalarıyla etrafını çitlediğimiz minik hayatlar... Halbuki her çocuk bir fıtrat üzere bize emanetti. Sahibi değil emanetçisiydik, şekillendirmemiz gereken bi hamur sandık, sanırım şekilmeye ihtiyaç duyulan kemikleşmiş hatalı düşüncelerimiz, Bilhassa herşeyi kontrol altına alıp rahatlama istediğimiz ... Her örneği, her araştırması deneyi gözlemeyle katıldım, hak verdim . Bana bakış açıları kattı inşallah uygulamak nasip olur İyi okumalar efenim .... Not: kitabı Hatice Kübra Tongarın Fıtrat Pedogojisi ile birlikte okumak daha farklı açılar da kattı diyebilirim. Fıtrat Pedagojisi Hatice Kübra Tongar
Beni Ödülle CezalandırmaÖzgür Bolat · Doğan Kitap · 20248,1bin okunma