Ömrünün son anında şunun farkına vardığını düşün
Geçen gün kızımız Umay'la mutfakta bir şeyler yapıyorduk ki, — "Ay." dedi. "Instagram'dan bu resimleri silmen lazım." — "Neden?" diye sorduğumda. — "Bunlar duyurular, ıvır zıvır. Böyle bakınca estetik durmuyor. Çoğunun vakti geçmiş artık çöp." dedi. — "Sen yapabilir misin?" diye rica ettiğimde de, — "Ver bana yapayım." dedi. Uğraştı, uğraştı, uğraştı, böyle yirmi dakika kadar zaman geçirdi ve nihayet temizledi. Ardından, — "Şimdi bir bakalım." dedi. Bir de ne görsün, hiçbiri silinmemiş. O kadar emeğim boşa gitti diye hayıflanınca gülümsedim. — "Nasıl hissediyorsun Umay?" diye sordum. — "O kadar emeğin boşa gitti. Çok kızgınım." — Ben de "yirmi otuz dakikan boşa qitti diye bu kadar üzülüyorsun ya." dedim ona. — Peki bir kişi tüm emeğinin boşa gittiğinin farkına ancak ölüm döşeğinde varırsa? Derin bir sessizlik oldu. İnanın hiç uzak değil. Elbet kişinin başına böyle bir an gelebilir. İşte hayatın o noktasında artık numara çekemiyorsun. Ömrünün son anında şunun farkına vardığını düşün: Ben aslında hiç yaşamamışım ki. Dahası bunu da o an idrak ediyorsun. Doğan Cüceloğlu Var mısın?
Hayata Dair