Erken Kaybedenler…
2025 2. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2025 20:45
Yine su gibi akan bir Emrah Serbes kitabı. Her erkek çocuğundan bir parça taşıyan farklı türlü kaybedişlere sahip erkek çocuk hikayelerinden oluşan bir eser. Günümüz Türkiyesinin çocuklarının “büyük kısmının” ortak kaderleri önümüze seriliyor. Varoşlarda büyüyen çocuklar. Milyonların benzer kaderleri, kederleri… Okurken ben de çocukluğumu şöyle bir gözden geçirdim. İstemeseniz de buna zorluyor zaten kitap. Eski anılar, çocukluk aşkları, ergenlik, aile çatışmaları, çocukluk hallerim, düşlerim, düş kırıklıklarım, kaybedişlerim. Kimimizin arkadaşları, kimimizin ailesi, kimimizin de doğduğu yer en baştan belirliyor alın yazımızı. Herkes bir gün kaybediyor, en azından çoğu kişi. Ama bunlar bizim gibi erken kaybedenlerin hikayeleri. Erken vazgeçenlerin, hayata erken yenilenlerin… İçerik ve üslup evet alışılmışın dışında gelebilir. Ama doğal, hayatın içinden. Belki de fazla gerçek olduğu için hoşuna gitmiyor bazılarının. Rahatsız edici mi? Yani, bence de herkese göre değil. Ama Emrah Serbes’ten beklenmedik bir üslup yok ortada. Bunu bilerek okumak gerek belki de. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama hakkını yememek lazım.
Erken KaybedenlerEmrah Serbes · İletişim Yayıncılık · 202111,4bin okunma