Gözleri şimşekler gibi parıldayan kaşiflerin kitabı!..
2025 1. kitabı
Bir kitap düşünün ki, sizleri yakalarınızdan tutsun ve sarssın!.. Sarssın, en cılız yapraklar misali... Sarssın, oradan oraya rüzgârda savrulan cansız kanatlar gibi. Ve sarssın! En olmadık zamanda, en olmadık yerlerde seyahatlere çıkan, uçurumların kenarındaki o hayalperestin sıçrayarak rüyasından uyanması gibi... Ey bin yerinden de sızlayan dost! Bir kitap var ki... sana ulaşmak istiyor. Damarlarına, hatta en derinlerine, kanına dek nüfuz etmek istiyor... Bir kitap var... seni en derin hülyalarından uyandırmak için çırpınıyor! Çünkü çok derin uyuyorsun sen. Öylesine derin ki uykun, sana artık her şey sonsuz bir acıymış gibi geliyor. Ama bu kitap, sana avuçlarında sevgiyi de getirdi. Sağduyuyu, neşeyi, canlılığı, umudu ve en önemlisi yaşama tutunma kırıntısını... Evet! Bir kırıntıyla karşında duruyor işte bu kitap! -Kitapçının Büyülü Serüveni ve Parıldayan Öyküler- Ona şöyle bir göz atmayacak mısın? Diğerlerinin kahkahalarına mı karışıp gitsin, onun da çığlıkları?.. Duymamak için kulaklarını mı kapatacaksın, yine? Yine bir umut, ellerinin arasından kayıp mı gidecek? Yine bambaşka seslerin peşinden mi koşacaksın sen?.. Hatta koşarken bile bambaşka sesleri mi arayacaksın? Seslerin ardından koşarken seslere hasret mi kalacaksın yine... Kalma ey okuyucu. Kalma diye sana elimde maziyi getirdim. Hem maziyi hem de geleceği getirdim, o yaralarla dolu ellerimin içinde. Yara doludur benim elim. Çünkü en derin gecelerde, herkes uyurken derin rüyalarının içinde kaybolup gitmişken, dağların gözlerini oydum ben! Çünkü örseliyorlardı, en kemiksi kahkahalarıyla göğü... Bu eller nasıl tertemiz ve pürüzsüz kalabilirdi? Nasıl aydınlık bir güneş gibi, ışık saçabilirdi?.. Elbette parçalanacak! Elbette dağlar cezalandırılacak! Şimdi dönüp bakmayacak mısın bile, sana sunduğum hediyeye? Çünkü titreyen avuçlarımın ve parçalanmış ellerimin arasında tuttuğum bir kitap değil, unutulmaz bir hediye sadece... - Kitapçının Büyülü Serüveni ve Parıldayan Öyküler - Muhammed Dönmez
Kitapçının Büyülü Serüveni ve Parıldayan ÖykülerMuhammed Dönmez · Yargı Yayınevi · 202510 okunma