Bilbo’nun Hikâyesi
2025 1. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2025 10:08
Bu kitabı okurken kendimi adeta Orta Dünya’nın içinde buldum. J.R.R. Tolkien, sadece bir hikâye anlatmıyor, sizi bambaşka bir dünyaya davet ediyor. Hobbit, sade bir hobbit olan Bilbo Baggins’in sıradan hayatından çıkıp bir kahramana dönüşme hikâyesi. Başta maceradan uzak durmaya çalışan Bilbo, Gandalf ve cücelerin ona sunduğu bu tehlikeli yolculuğa istemeden de olsa katılıyor. Ejderha Smaug’un koruduğu hazineye ulaşmaya çalışırken, Bilbo’nun içindeki cesareti, zekâyı ve liderliği keşfetmesine tanık olmak beni çok etkiledi. Özellikle Gollum ile karşılaştığı sahne, hem gerilim dolu hem de unutulmazdı. Tolkien’in dilindeki sadelik ve betimlemeleri beni kitaba daha da bağladı. Her bir karakter o kadar gerçekçi yazılmış ki, sanki Bilbo ile birlikte maceraya atılmış gibi hissettim. Thorin’in gururu, Gandalf’ın bilge tavırları ve cücelerin samimi çatışmaları, hikâyeye sıcak bir derinlik katıyor. Bu kitabı neden bu kadar sevdiğimi anlatmak zor aslında. Ama okurken Bilbo’nun cesaretini ve kararlılığını görmek bana kendi hayatımda da ilham verdi. Bir hobbitin bile böylesine büyük bir maceranın üstesinden gelebilmesi, bize hepimizin içinde saklı bir kahraman olduğunu hatırlatıyor. Eğer fantastik bir dünyaya adım atmak ve unutulmaz bir macera yaşamak istiyorsanız, Hobbit mükemmel bir başlangıç. Ben bu kitabı çok sevdim ve eminim ki Bilbo’nun hikâyesi sizin de içinizde bir iz bırakacak. J. R. R. Tolkien Hobbit
Duygu ve Düşünce
HobbitJ. R. R. Tolkien · İthaki Yayınları · 201717,2bin okunma