2025 1. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2025 00:00
"Kurtarma Mesafesi" gibi bir adlandırma girişiminde bulunmasa da tam olarak Amanda gibi koruma içgüdüsü çok fazla olan bir anneyle büyüdüm. Bu nedenle kitabı okurken çocukluğum, ilk gençliğim sürekli capcanlı bir şekilde karşımdaydı. Ve üstüne üstlük anne olsam bende Amanda gibi olacağımı farketmemi sağladı bu kitap bana, Amanda da gördüğümüz üzere,evet, anneden alınan miras ne ise o, döngüyü kırmazsak olacağı bu. Amanda da annelikte çok fazla kaygı yaşayan, sürekli kötü bir şey olabilir ihtimaliyle savaşan üstüne üstlük Carla'dan olumsuzluklarla dolu dinlediği hikayeyle korkuları pik yapan bir kadın. Kitabı okurken ultra bir gerginlik, heyecan hissediyorsunuz ve tanıdık duygularla karşılaşınca içinizi burkan pek çok farkındalık yaşıyorsunuz. Uzun zamandır bu kadar duygularla baş başa bırakan ve gerilim dolu bir metin okumamıştım. Bir anneyle çocuğu arasındaki ilişkiyi oldukça kısa bir metinle bu kadar sıra dışı ve etkileyici bir hikaye akışıyla anlatması, kullanılan metaforlar ve semboller metnin ödüller almış olmasına neden olduğu çok açık ve sonuna kadar da hak ediyor. Latin Amerika edebiyatına merakımı uyandıran bu metni herkes kesinlikle listesine eklemeli, okumalı. Kurtarma Mesafesi Samanta Schweblin
Kurtarma MesafesiSamanta Schweblin · Can Yayınları · 20211,986 okunma