···Okunma: 21 Ocak 2025 02:59 Ebru ; meraklı , neşe dolu , çevresini gözlemlemeyi , anlamlandırmayı , anlayamadıklarını da sormayı çok seven bir çocuk .
En çokta parkta çimlerde arkadaşları ile oynamayı çok seviyor bu minik güzellik.
Ebru'nun arkadaşlarından biri var ki , Ebru içün çok özel ve değerli . Zeynep , Ebru'nun en sevdiği , en iyi anlaştığı arkadaşlarından biri Zeynep de en az Ebru kadar neşeli ve meraklı bir çocuk tek farkları Zeynep'in göremiyor oluşu . Ebru onunla birlikteyken Zeynep'ten çok güzel şeyler öğreniyor ; mesela onun hissederek ve dinleyerek öğrendiğini , onlar için hazırlanmış Braille alfabesi sayesinde okuyabildiğini öğreniyor.
Okula yeni gelen Ali'nin de otizmli özel biri olduğunu öğrendiğinde onu gözlemliyor ve ona saygı duyarak yaklaştığında Ali'nin çok farklı bir dünyası olduğunu keşfediyor. Farklı düşündüğünü , bizlerin farkına varamadıkları şeyleri farkettiğini görüyor , öğreniyor .
Hem Zeynep hem de Ali , Ebru'nun dünyasına renk kattılar, çokça değerli şeyler öğrettiler ona .
Ve Ebru okullarını bitirdi , iş yaşamına atıldı. İşyerinde ise Ahmet ile tanıştı . Tekerlekli Sandalye kullanan Ahmet işlerinde başarısıyla Ebru'nun yaşamında yepyeni bir renk oldu . Zeynep ve Ali kadar Ebru'nun en özel ve değerli dostlarından biri oldu.
Toparlayayım artık değil mi :-) Farkettiğiniz gibi Ebru'nun Renkli Dünyası, çocuk kitabı. Empati, hoşgörü ve farkındalık oluşturmak için kaleme alınmış şahane bir minik okur kitabı . Ebru ve farklı özelliklere sahip arkadaşları ile hayatın çeşitliliğini , farklılıklarımızın hayata renk kattığını ve onlardan çok güzel ve değerli dersler öğrenebileceğiniz anlatıyor miniklere .
Çocukların hem kendilerine hem de çevresine farklı açıdan bakabilmesini amaçlayan , oldukça özel ve değerli mesajları ile hem eğlenceli hem de eğitici bir kitap Ebru'nun Renkli Dünyası.
Kitabın son sayfalarında bulunan kendi engellerini aşmış ünlü bireylerin başarı hikâyeleri ile de minik okurlara ilham vermeyi amaçlamış sevgili yazarımız .
Ben çok sevdim. Tavsiyemdir .