Fareler ve İnsanlar 10/10
Çok beğenerek 1 günde okudum bitti.
Su gibi akıcıydı. SPOİLER!!!!
George ve Lennie çok yakın iki dosttur , siyah ve beyaz kadar farklılardır ancak birbirinden . Biri zeki biri ,eksik akıllı ,biri güçlü biri zayıf .. Tam anlamıyla birbirlerini tamamlayan iki dost.. Ortak bir Hayal bu hayal uğruna verilen bir mücadele. Kitap boyunca bu hayale tutundu bu iki dost yer yer bizde kurduk bu hayalleri o yağmurun sesini, o tavşanları , sıcacık yanan soba ateşinin çıtırtısını hissettik bizde ta yüreğimizde o hayallere ortak olduk onlarla. Lennie çok sevmekten öldüren bir karakterdi ama bunu farketmeyecek kadar güçlü ve eksik akıllıydı.George kitabın başından sonuna yakın yerlere kadar hep Lennie nin yanındaydı destekçiydi ama sonunda o da vazgeçti bu durumdan .
Lennie ve georgenun sonu böyle olmamalıydı.Lennie ye çok üzüldüm george a da çok kızdım kitabın sonunda ama hep aynı soru dolandı aklımda daha farklı olamaz mıydı?George daha ilgili davranamaz mıydı acaba o gün gitmese herşey daha farklı olur muydu?Kitabı çok çok beğendim alın okuyun Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck