2025 10. kitabı
Mezopotamya mitolojisinden izler taşıyan büyülü ve kadim bir Dünya'yı anlatan muhteşem bir kurgu okudum. Ben bu kitabın Türk fantastik edebiyatına büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Özgürlük için çıkılan bir macera, heyecanlı olay örgüsü ve sürükleyici bir kurgusu var. Oradaki ortamları ve şehirleri harika betimlemiş yazar. Antik Ve kadim bir kültür okuduğunuzu iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Ben her zaman Avrupa'nın mitolojisinden ziyade Doğu'nun Mezopotamya'nın yani medeniyetin doğduğu yerdeki mitolojileri daha çok seviyor ve daha ilgi çekici buluyorum. Çünkü Mezopotamya tarihin sıfır noktasıdır, başlangıcıdır yani. Söylemeden geçemeyeceğim geçtiğimiz yaz bir GAP turu yaptım ve hala oranın mistik havasını üzerimden atamıyorum, o muhteşem tarihi yerleri, Mezopotamya'nın sonsuz vadisini aklımdan çıkaramıyorum, inanılmaz etkileyici bir enerji var o bölgede o yüzden bu kitabı inanılmaz bir heyecan ile okudum. Bu kitap serinin ilk romanı, kurguda komplo, İhanet, mistik olaylar, mitoloji, çift başlı kurt, Kartal Başlı Aslan, Tek Gözlü Dev, iskelet vücutlu adam gibi birçok farklı yaratık tanıyacağız. Ve kitabı okurken şunu fark ettim ki kitaptaki karakterlerin isimleri Asur ve Akad kralların isimlerine benziyor. Konusundan biraz bahsetmem gerekirse Karketya Krallığı, Bremas Krallığı tarafından baskılanıp yok edilmeye çalışılıyor. Karketya Kralı Neramsa oğulları ile birlikte bir karara varıyor ve özgürlükleri için sonuna kadar savaşmak istiyorlar. 3 oğlun dan 2 tanesini gizli göreve gönderiyor. Oğlu Pileser'i tılsımlı olan yeraltı kitabı Heftrog'u bulmaya gönderiyor. Küçük oğlu Sargon'u ise Tiggi'yi yani tılsımlı bir müzik aletini bulmaya gönderiyor. Bu iki tılsımlı eşya bir arada kullanıldığında yer altında yaşayan Nergal ve iblislerini uyandırıyor. Yıllar önce kralın babası Negral'ı ve bu iblisleri savaşarak yer altında tekrar uykuya gönderir. Negral'ın Asa'sı ve Tac'ı onlara kalır fakat Bremas Kralı bu Asa'yı Karketya Kralından çalar. Şimdiki Kral ise bu iki tılsımlı eşyayı bulup Negral ve iblislerini uyandırıp, Bremas krallığının üzerine salmak ister. Tabii bu kadar olayların arasında karakterlerin iç dünyası var, Kralın Oğlu Pileser'in eşi hakkında casus dedikoduları var, Sargon ise elçi olarak gelen düşmanları olan Bremas Kral'ın kızı Arya'ya aşık olur. Hem ülkelerini kurtarmak isterler hem de kişisel hayatlarındaki sorunlar ile bir iç savaş yaşarlar. Ben 2.ci kitapta Pileser'in Kaf Dağı'na nasıl gideceğini ve orada neler yaşayacağını çok merak ediyorum. Sargon ile düşman Krallık'tan olan Arya'nın karşılaşmasını çok merak ediyorum. Nergal ve iblisleri uyanınca neler olacak çok merak ediyorum ve kitabın sonunda Pileser'in eşi Bamal'ın nereye gittiğini aşırı merak ediyorum. Bu yüzden ikinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. Beni bıraksanız Sabaha kadar anlatırım ama burada noktalamak zorundayım gerçekten muhteşem bir kurgu doyamadım, kitap bitti sinirlendim keşke bin sayfalık bir kitap olsaydı dedim fantastik ve mitoloji severler mutlaka okusun ve bana bu harika kitabı tavsiye eden sevgili İlknur ve Seval S. ye çok teşekkür ederim. İyi ki okudum dediğim kitaplardan biri oldu. Yazarı tebrik ediyor kaleminin daim olmasını diliyorum, sevgiler.
Karketya-IMücahit Şengül · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202456 okunma