2025 2. kitabı
Jerome David Salinger’in "Çavdar Tarlasında Çocuklar" adlı romanı... Eserin içerdiği derin analizleri ve eleştirileri anladığını düşünenlerin çok beğendiği fakat birçoğumuzun bahsedilenleri anlamadığı, o yüzden okumakta zorlandığı ve sonunda "Ne oldu şimdi?" dediği kitap. Evet, belki de yazar; kimlik arayışı, toplumsal baskı, bireysel özgürlük gibi birçok konuya değinmiştir ama bunu net bir şekilde iletmediği kesin. Holden Caulfield adında 13 yaşında hırçın ve hemen hemen her şeyden nefret eden bir çocuğun, 4. okulundan da atılmasından ve bunun ardından yaşadığı 3 günlük deneyimlerin detaylarından bahseder eserde. Aslında merak ederek okusanız da, Holden'in rahatsız edici konuşma şeklinden ya da bazı konuların, söz gruplarının tekrarlanmasından rahatsız olabiliyorsunuz maalesef. Bir de eserin sonuna gelindiğinde beklediğiniz, merak ettiğiniz olayları anlayamadığınız için bir boşluk oluşturmuyor değil Tabi ki kitabın derin yanlarını görenlerin bir bildiği vardır fakat o derin yanlar, analizleri okuduktan sonra bile çok başarılı değil benim için.
İnceleme
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,2bin okunma