Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov
2025 2. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2025 00:22
Beyaz Gemi, okurken hem duygulandıran hem de düşündüren, etkileyici bir hikâye. Cengiz Aytmatov, bir çocuğun masum hayallerini ve hayatla olan mücadelesini öyle ustalıkla anlatmış ki, kitabı okurken o çocuğun gözlerinden dünyaya bakmayı öğrendim. Kitapta hayallerin ve gerçeklerin iç içe geçtiği bir atmosfer var. Çocuğun hayal gücü, yaşadığı dünyanın acı gerçeklerini bir süreliğine unutturuyor. Ama aslında bu hayaller, insana yaşamın ne kadar kırılgan olduğunu hissettiren bir mesaj gibi. Hikâye ilerledikçe doğanın ve insanın ne kadar derin bir bağa sahip olduğunu fark ediyorsunuz. Bu bağ, bazen insanların bencilliğiyle zedeleniyor ama yine de doğa, sabrıyla direnmeye devam ediyor. Aytmatov, insanın bu dünyadaki yerini ve doğaya olan sorumluluğunu çok etkileyici bir şekilde dile getirmiş. Kitabı bitirdiğimde içimde tuhaf bir sızı ve huzur arasında bir duygu kaldı. Çünkü Beyaz Gemi, sadece bir hikâye değil; aynı zamanda insanın kendisiyle ve çevresiyle olan ilişkisini sorgulatan bir yolculuk. Hayalleri olan herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Beyaz Gemi Cengiz Aytmatov
Duygu ve Düşünce
Beyaz GemiCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202387,4bin okunma