2025 5. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2025 20:33
İlk defa büyülü gerçekçilik türünde bir eser okudum ve uzun zamandır bir kitap okurken bu kadar sıkılıp odağımın dağıldığını hatırlamıyorum. Benim için çok çok zorlayıcıydı. Kitaplığımda olan bu kitabı, Nezaket Erden'in müthiş oyunculuğuyla sergilediği "Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit" adlı oyununu izledikten sonra daha da merak ettim. Oyun öyle güzel ve akıcı bir şekilde kurgulanmıştı ki günlerce etkisinden çıkamadım. Kitabı ise bir o kadar tabiri caizse elimde süründü. Genelde her zaman eserlerin orijinali daha etkilidir benim için. İlk kez tam tersi olduğunu söyleyebilirim benim nezdimde. Fakat tabii ki güçlü bir eser olmasa böyle güçlü bir oyuna da dönüştürülemez, bu sugötürmez bir gerçek. Çok seviliyor olsa da bir kitabın herkese hitap etmeyebileceğini biliyor ve kendimi öyle avutuyorum. Birkaç yıl aradan sonra yeniden şans vermeyi kesinlikle deneyeceğim. Henüz izlemediyseniz ve fırsat bulursanız mutlaka tiyatro oyununa bilet alın ve ardından sevgili Nilay Örnek'in sunduğu "Nasıl Olunur?" podcastine konuk olan Nezaket Erden-Hakan Emre Ünal'ın konuk olduğu 231. bölümü dinleyin derim! Sevgilerle.
Sevgili Arsız ÖlümLatife Tekin · İletişim Yayınevi · 201310,8bin okunma