2025 5. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2025 08:21
Jack Reacher ıssız bir kavşakta otobüsten iner ve Margrave isimli küçük kasabaya ulaşmak için tam yirmi iki kilometre yürür. Bu, yakında pişman olacağı bir karardır. Otuz senedir ilk kez bir cinayetin işlendiği gün Reacher kasabadaki tek yabancıdır. Polisler Reacher’ı tutuklar ve polis şefi onu olay yerinde gördüğüne dair ifade verir. Reacher’ın tek bildiği kimseyi öldürmediğidir. En azından burada, en azından son zamanlarda. Kasabanın sırları açığa çıktıkça ve cesetlerin sayısı arttıkça bir şey kesinleşir: İftira atmak için yanlış adamı seçmişlerdir. Yersiz yurtsuz eski ordu mensubu Reacher’la biz daha önce tanışmıştık ama ilk kitapla birlikte okurlar da onunla tanışma fırsatı buluyor. Reacher, hızlı düşünüp hızlı hareket etmek için eğitilen, sorunlarla dolu dünyamızda kusursuz bir modern kahraman olarak tanımlanıyor. Bu onun karakteri özelinde gerçekçi bir tanımlama olabilir ama ne yazık ki kitabın kurgusu gerçeklik algısından okuru uzaklaştırıyor. Örneğin öyle bir rastlantısal ve tesadüfi bir olay var ki kitapta oldukça ütopik. Onu göz ardı edersek, “kalktı, yüzünü yıkadı, kahvaltısını yaptı, üstünü giyindi, kapıyı açtı, kapıyı kapattı..” gibi detaylar bu denli temposu yüksek aksiyon kitaplarında lüzumsuz kelime kalabalığı, hiç gerek yok oysaki. Bunların dışında kitabın dinamizmi ve sürükleyiciliği elbette keyifli zaman geçirmenizi sağlıyor. Kurgusal bazda yazarın ‘Ölmeye Değer’ kitabından daha çok sevsem de karakterlerin özelinde aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef. Kaldı ki okuduğum iki kitapta da kurgu çok benzerdi, onu da söylemeden geçmek istemiyorum. satir.arasindaki.kiz ‘la Reacher serisinin 15. kitabını okuduktan sonra ilk kitaba geri döndük, bu da değişik bir deneyim oldu. :) Not: Reacher dizisi Amazon Prime’da iki sezon yayınlandı. İlk sezon bu kitabı içeriyor. 3. sezon ise Şubat’ta geliyor. İlgilisine.. .
MezbahaLee Child · Koridor Yayıncılık · 2025214 okunma