···Okunma: 23 Ocak 2025 23:42 Kitapla ilgili benden once bir cok okur arkadasim, zaten guzel ozetler vermisler. O bakimdan bu satirlari yalnizca farklı seyler okumak isteyenlere ve kendime not dusmek icin yaziyorum aslinda.
Bitirdikten sonraki hissiyatim tam olarak suydu; “galiba gercekustu ogeler ve tarihi gerceklikleri en iyi harmanlayan edebiyatcilar hala latin amerikalilar”. Yazar bu stilde yazmaya calismis. Ancak okuyucuya iletmek istedigi mesaj olan çarpıcı realiteyi, sanrilara yeterince entegre edemediginden, üzerinde durmak istediği kanlı tarihi yer yer atlamış ve gereksiz sulandırmış. Yani okurun dikkati aslinda trajik gecmiste odaklanabilecekken, aralara yanlis zamanlarda giren tekinsiz anlatim tarzi, kafa karistirici ve odak bozucu bir rol oynamis. Belki konuyu hafifletip okuru yormama niyetiyle buna girişmis ama bilemiyorum iste bu amaca ulaşamamış yazar..
Öte yandan farkli bir cografyadan, edebi dil anlaminda keyifli bir anlatı okumakla birlikte, trajik de olsa hic bilmediginiz bir takim tarihi gerceklikleri genel kulturunuze katıp, kitabin kapagini kapattiktan sonra da insanligin siyasi tarihi hakkinda sizi geriye yaslandirip, gozlerinizi kapattirip soyle bir dusundurtuyor..Uzunca bir sure sessizce dusunuyorsunuz, bu etkiyi de veriyor. Bu anlamda 7 puan benden.
Her durumda son tahlilde kitapta orjinal, alisilmadik bir tarz olduğunu düşünüyorum. Hem de farkli bir cografya yazarı var karşımızda. Okumanizi tavsiye ederim.