···Okunma: 23 Ocak 2025 15:47 Bir kedinin gözünden bir roman yazılsa nasıl olurdu? Kitty ( sonunda y var:)) bu soruyu sizin için cevaplıyor. 32 bölümden oluşan kitabın bölüm başlıkları da oldukça ilginç ve kafiyeli. Dil akıcı, çeviri çok başarılı olmuş. Kitap içerisindeki resimleri sevdim. Çocuk ve ergenleri düşünerek kitap yazılmış. Şiddet, vb çocukları rahatsız edecek hiç bir şey yok. Çok eser miktarda fantastik bölüm var. Hayal etmesi bile güzel :))Küçüklere yazılmış gibi dursa da büyük okurlara da güzel mesajlar veren, zaman zaman düşündüren bir kitap.Gelelim konusuna;
Kitty küçük bir bebek kedi. Küçük bir kaza sonucu Emma ile hayat arkadaşı oluyor. Emma hiç evlenmemenin pişmanlığını yaşayan emekli yalnız bir kadın. Kitty ve Emma birbirine can yoldaşı olduktan bir süre sonra Emma rahatsızlanıp hastaneye kaldırılıyor ve Kitty sokaklara düşüyor. Neyseki kendine gerçek dostluklar ediniyor.
Kitap içerisindeki Nuh tufanı ve Fareli Köyün Kavalcısı masalının kedi versiyonunu çok beğendim. Tercihlerimizin önemi güzel vurgulanmış. Ölümü biz yetişkinlere de çocuklara fa çok güzel anlatmış. Sanırım en çok sonunu sevdim. İlk okul 3-4. sınıftan itibaren kolaylıkla okunabilir. Kedi severler her yaşta okuyabilir. İncelemeyi Kitty’nin cümlesi ile bitirmek istiyorum:
-Hayvanlar da ikinci veya üçüncü şansa sahiptir.