···Okunma: 10 Ekim 2024 21:36 Merhabalar Değerli Okurlar !
Çok beğenerek okuduğum bu kitaba inceleme yazmadan gidemicem :) Kitap roman olmasına karşın sanki tasavvufi bir eser okuyormuş izlenimine kapılıyorsunuz... Sürükleyici anlatımıyla beraber nasihatname özelliği de taşıyor.
"Kişisel Menkıbe" bunu milyon kez duymaya hazırsanız başlıyorum :)
Kitabımız genç çoban Santiago'nun hazinesini bulmak için çıktığı yolculuğu anlatıyor. Çoban kardeşimizin bu yolculukta başına gelen maceralar, yeni tanıştığı insanlarla yaşadıkları, kendi kişisel gelişimini bizlere anlatıyor.
Kitaptaki karakterlerimiz
Santiago : Ana karakter, bir hazine uğruna İspanya'dan teee Mısır'a yolculuğa çıkar. Bize hayallerimizin peşinden neden gitmemiz gerektiğini çok güzel anlatıyor kitap boyunca ve karakterin kişisel gelişimi 10/10
Melchizedek: Salem Kralı, Santiago'nun aklına kişisel Menkıbe olayını sokan abimiz
Simyacı: Çok güzel bir argo tabirim var bu abiye ama demicem :D Bilge bir adam deyim okuyunca anlarsınız
Fatima : Santiago'nun aşık olduğu sahra güzelimiz
Kitabın dili oldukça sade ve anlaşılır, evrensel temalardan bahsediyor. Tek kötü yanı bazı şeyler çok fazla yineleniyor bu okuyucuyu biraz sıkıyor malesef.
Kitapta en sevdiğim bölüm Santiago'nun Tangier'de bir kristal tüccarının yanında çalışmaya başlaması ve para biriktirme çabası...
Ben çok sevdim okumak isteyenlere tavsiye ederim