Bazen Dünyadaki Yerimi Yadırgarım
2025 2. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2025 15:45
Bazı kitapların isimleri bende merak hissi uyandırıyor ve içeriği hakkında fikir de edindikten sonra alıp okumama vesile olabiliyor. Erken Kaybedenler ismini çok sevdim, içindeki hikayelerin isimleri de gerçekten güzel, hoş. Okurken ben de birçok okuru gibi gülerek ve tebessümle okudum. İncelemelerde sıklıkla okuduğum çerezlik bir kitap tabiri çok doğru bir tabir bu kitap için. Serbes'in anlatım dilini de çok beğendim. "Anneannemin Son Ölümü" hikayesi başta olmak üzere hikayelerden bazıları ile aramda bağ kurdum. Belli bir kuşağın çocukluğunu yaşadığımı hatırladım Erken Kaybedenler sayesinde. Hikayelerinde kendimden parçalar buldum. Kitapta argo kelime ve küfürlerin kullanılıyor olması belki bazı okuyuculara rahatsızlık verecektir. Edebiyatta abartılı olmamak kaydıyla küfür ve argoya karşı olmadığım gibi aksine bu tarz eserlerde tamamlayıcı olduklarına inanıyorum. Bu bakımdan kitaptaki argo tabirler benim için okumayı güzelleştirdi. Modern Türk edebiyatı eserleri içinde gayet iyi bir hikaye kitabı olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar bu tarz kitaplar yaşımın hızla arttığını bana hatırlatsa da çocukluğuma dair enstantaneler sunan kitapları severek okuyorum. 90'ların ve 2000'lerin başında çocukluğunu yaşamış herkesin bu kitaptan benzer tatları alacağından eminim.
Hayat ve İnsan
Erken KaybedenlerEmrah Serbes · İletişim Yayıncılık · 202111,4bin okunma