Puan vermedi·77 syf.··Beğendi
···Okunma: 24 Ocak 2025 14:28 Selam. Bu ayın bir diğer okuduğum kitabı Javier Cercas'ın Saplantı'sı oldu.
Uzun zamandır aklımda olan bir kitaptı. Yalın bir anlatım, kurgusu ile sürükleyici, okuması keyifliydi. Radarıma giren yazarlardan oldu. Devamı gelecek.
Roman yazmaya karar veren Alvora, karakterleri biçimlendirmek onlara rol model olacak kişileri bulmak ister. Aklına inzivaya çekilen yaşlı komşusu Montero ve yine komşularından genç çift Cesares'leri roman karakterleri baş rolleri olarak yazmak gelir.
Sadece karakterleri seçmek değil onlarla ilgili bilgilerde toplamalıdır. Bunun içinde kapıcıdan komşuların ilgi alanlarını, kim olduklarını öğrenmeye başlar.
Yaşlı Montero'nun zaafı satranç'ı öğrenerek birlikte zaman geçirir.
Eldeki verilerle birlikte Cesares çiftinin hayatlarını gün gün teyp altında kaydederek özel konuşmalarını dinleyerek romanını geliştirir. Hatta o kadar ki genç çiftle birebir iletişim kurmaya evlerine davet etmeye bile başlar. Onları romanının içinde yerleştireceği korkunç cinayeti gerçekleştirebilmeleri için ufak ufak yönlendirmelerle, işlemeye başlar.
Böylece hayal ettiği o çılgınlığın kurgudan gerçeğe dönüşmesine izin verir.
#kitapalıntısı :
"Yalnızlık delilikle kapı komşusudur..."