Puan vermedi·504 syf.····Okunma: 06 Ocak 2025 04:20 Çok beğenerek okuduğum bir kitap. Yer yer muhasebenin dibine vurduğunu, hatta deyim yerinde ise kılı kırk yardığını ve bunu gereksiz yaptığını düşünsemde biraz yoklayınca bazı olumsuz hasletlerin kendi nefsimin içinde gizli durduğunu fark ettim.
İnsan kötü bir ameli yapar pişman olur sora tekrar yapar mecbur kaldığına inanır sonra tekrar yapar ve artık uygun kılıf hazırdır. Ben yapmasam başkası zaten yapacaktı : ) ...
İnsan en çok kendini aldatır aslında. Ve bu kitap tüm aldanışların ardında kendimiz için gizlediğimiz yalan gerçeklikleri (bahaneleri) görmemize yardımcı bir eser kanaatimce. Bazı yerlerinde anlamaktan acze düştüğüm oldu, tekrar tekrar okumak zorunda kaldığım paragraflar ama yabancısı olduğunuz bir adresin sokağında bir kaç tur fazladan atmak insana pek bir şey kaybettirmez zannımca.
Bazı hususlar öyle işlenmiş öyle ayrıntılara girilmiş ki sanki yaaa bu kadar ayrıntı içinde yaşamak imkansız gibi hissettim. Ama sonra anladım ki beni yoran üzen detaylı ayrıntılar değil kendi hayatımı alelade yaşamaya alışmışlığım.
Ciddi bir nefis muhasebesi yapmak isteyenler için emsalsiz bir eser. Mizana varmadan ağırlıklardan kurtulmak için dahi dengeyi daha olumlu kurmak için müracaat edilecek işinin ehli bir muhasebeci : ) rabbim okuyacak olanlara istifadeli kılsın. Amin.