2025 21. kitabı
"Koca evrende kaç dünya geziyorduk ? Bu döngü sonsuza dek devam mı ediyordu ? Gezegenler arası göç nerede son buluyordu ? Yoksa bir son yokmuydu?" Diyor yazar kitabın sonlarına doğru... Kitabın kalbi bence bu soruların içinde saklı ve bu sırra mazhar olmak galiba herkese nasip olacak bir olgu değil. Ana karakterimiz İshak Mezopotamya nın kadim topraklarında din dil ırk ayrımı yapmadan birlikte huzur içinde yaşayan Mardin Midyat ın Mzizah köyünde gözlerini açar. Daha 3 günlükken annesi vefat eder ve ablası Nahide babası David ve dedesi Sabro ile hayatına devam eder. Annesiz olmasına rağmen erdemli bir insan olarak büyütülür. Eğitime çok meraklıdır ve ona eğitim konusunda babasının arkadaşı olan Prof.Yausef yoluna ışık tutarken bir yandan da meraklı olduğu uzay bilimleri için de aracı olur. Dünya ötesine merakı bu dünyadan göçüp giden ruhların başka gezegenlere gittigi inancıyla annesini bulmakken, uzay araştırma merkezinde önce giden kafilenin geri dönmemesi üzerine kendisi gitmek ister ve bir şekilde ikna ederek kendisini Aaron gezegeninde bulur. Çok geçmeden dünya ile irtibatı kesilir ve gözünü hastane tarzı bir merkezde açar. Kendisine hain anlamına gelen Clesum ismi verilir. Şanslıdır ki karşısına Hemşire Tanli çıkmıştır. Onun hain olduğuna inanmaz. Kaybolan mürettebata ne olmuştur? Aaronda insanlara ne oluyor ? İshak bu gezegende neler yaşar ? Bilimkurgu,fantastik,ütopik ile tasavvufi yönü ile keyifli bir okuma sağlarken insana acaba gerçekten olabilir mi ? sorusunu sorduracak ilginç bir kitaptı. Varoluşlar sancılar,kendini egitmek ve bulmak , inancın ,umudun ,hayal kurup gerçeklestirmenin hikayesiydi bana göre.
Aaron - MesajSerhat Yüzer · Papirüs Yayınları · 202416 okunma