2025 5. kitabı
RÜŞTÜMÜ İSPAT/KAAN KOÇ Kitap yorumuna geçmeden önce Sevgili Kaan Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum kalemi daim olsun. Rüştümü İspat Halil İbrahim'in 1980 yıllarında olan yaşanmışlıkları konu ediniyor. Askerden sonra kasabasına dönen Halil İbrahim ergenliğin vermiş olduğu duygu karmaşaları ile yaşamaktadır. Hayat yolunu belirlemeye çalışan Halil İbrahim bankta tanıştığı Ahmet Tevfikle arkadaşlıkları o denli ileri seviyeye gelir ki darda kaldığı zamanda ilk arayacağı kişi olur Tevfik. İş bulma beklentisi ile büyük şehire taşınır İbrahim. Peki orada kimler kötülük yapacaktır? Başına gelenlerle nasıl başa çıkacaktır? Kasabaya dönmeden intikamını nasıl alacaktır? Tüm bu sorularla daha merak uyandırdığımın farkındayım. Kitap o kadar ilginç ve sıradışı ki okurken keyif alacağınızdan eminim;) #kitapalıntı Sevmediğin bir işte geçen bir ömür, ne kadar yaşanmış sayılabilir ? Mesela Tanrı göktedir demiş atalarımız, belki ondandır hayal kurarken göğe bakmamız. Lâkin hiçbir zaman vazgeçmedim yaşamaktan. İhanet, hayatın anlamını alır götürür, haklısın. Ama hiçbir zaman unutma ki hayatın yeni anlamını bulmak, hayattan vazgeçmekten çok daha erdemli bir davranıştır. Tarihinde,ömrünü bu memlekete adamış sayısız şahsiyete sahip olan vatanın borcu , bu kadar  basit ödenir mi ? Bilmiyorum.
Roman
Rüştümü İspatKaan Koç · İkinci Adam Yayınları · 202413 okunma