Rüştümü İspat

Kasım 2024
İkinci Adam Yayınları

2025 5. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2025 23:03
Kitapta Halil İbrahim'in hikâyesini okuyoruz. Halil İbrahim teskeresini alıp, ailesinin yanına kasabaya gelir. Annesi onu büyük bir sevinçle karşılar. Babası ise buzdan daha soğuk bir şekilde Hoş geldin der. Klasik bir Anadolu babası olan Mahmut Bey, bir defa bile oğlunun başını okşamamış, hatta en ufak sevgi belirtisi dahi göstermemişti. Çünkü o da babasından öyle görmüştü. Artık askerden gelmişti Halil İbrahim çocukluktan çıkmıştı. Hayatını yoluna koymalıydı. Üniversitede okuyamamıştı, çünkü o yıllarda sağ- sol olayları yüzünden ülke çok karışıktı. Çocukluk arkadaşı Ahmet Aliden bir mektup alır. Ahmet Ali büyükşehir'e taşınmıştır ve onu yanına çağırır. Halil İbrahim büyükşehir'e taşınmaya karar verir. Halil İbrahim Büyükşehir'de neler yaşayacak? Başına neler gelecek? Hepsi kitapta. Çok akıcı bir dille yazılmış, kolay okunan bir kitap. Yazarın kalemine sağlık. Ben severek okudum. Keyifli okumalar.
2025 7. kitabı
Merhaba kitap dostlarıım bugün sizlere arka kapak yazısını okumamla içimde inanılmaz bir merak uyandıran bu kitapla geldim ️ Kitabın akıcılığı ve anlatım dili çok güzeldi. İnsanın gökyüzüyle kurduğu derin bağa odaklanan etkileyici bir kitap olduğunudüşünüyorum. Atalarımızın "Tanrı göktedir" inancından yola çıkan kitap hayal kurarken neden gökyüzüne baktığımızı ve orada neden huzur aradığımızı sorguluyor. Sadece 113 sayfa olmasına rağmen bu kısa ama anlam yüklü kitap, insanın evrenle olan ilişkisinde yeni pencereler açmayı başarıyor. Derin düşüncelere dalmayı seven okurlar için kaçırılmaması gereken bir eser, mutlaka şans verin derim.
2025 9. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2025 18:48
#kübranınkitabı merhaba kitap dostlarım size gene bir sürü kitabını paylaştım ve çok sevdiğim @ikinciadamyayınevinin çok güzel bir kitabı ile geldim kitabı bir saat gibi bir sürede okudum özellikle sonuna doğru macerası boldu ama beni etkileyen yanı kendimden çok şey bulduğum satırlarda.Baş karakterimiz Halil İbrahim askerden yeni gelmiş geleceğini belirlemeye,hayatının yolunu belirlemeye çalışıyor ,hergün gidip bir bankta oturuyorken bir amca ile tanışıyor Ahmet Tevfik ve onla kısa sırada o kadar yakın olurlar ki o kısa sürede Halil İbrahim’e bir iki sözüyle yapamadığı seçimi yaptırır ve o seçimin sonucu pek iyi olmamıştır ve yardımına koşan Ahmet Tevfik beydir. Yaşadığı olaylar çok acıdır Halil İbrahimin çok ağladım bazı yerlerinde ,ama bize çok da ders çıkıyor. Herkes dost değildir ,çok iyi olmak işe yaramaz gibi kitap kısacık olmasına rağmen o kadar çok anlatabilirim ve kısacık sayfalarda o kadar altı çizilecek ders varki kesinlikle okuyun derim.
2024 73. kitabı
Ana karakterimizin askere gidişiyle, dönüşü arasındaki o değişimi okuyoruz aslında. Ailesinin kendisine olmayan güveni, arkadaşının ona kurduğu tuzak ile nasıl baş etmeye çalıştığını öğreniyoruz. Peki ya rüştümü ispat nedir? İşte onu okurken öğreniyoruz.
1000k
Rüştümü İspatKaan Koç · İkinci Adam Yayınları · 202413 okunma
Ergenlik dönemi duygu ve düşünce geçitlerin de Halil İbrahim askerlik sonrası ailesinin yanına kasabaya dönmüş ve hayat yolunu belirlemeye çalışırken Ahmet Tevfik ile tanışır. Bankta muhabbet ile başlayan arkadaşlıkları öyle bir hal alır ki en zor anında Halil İbrahim'in yardım istediği tek kişi olur. Kısacık bir hayat hikayesi içerisine yazarımız o kadar çok sorgulayıcı cümleler yerleştirirmiş ki, bir dönem bu soruların cevapları ile zaman harcamışız dır.
2025 5. kitabı
RÜŞTÜMÜ İSPAT/KAAN KOÇ Kitap yorumuna geçmeden önce Sevgili Kaan Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum kalemi daim olsun. Rüştümü İspat Halil İbrahim'in 1980 yıllarında olan yaşanmışlıkları konu ediniyor. Askerden sonra kasabasına dönen Halil İbrahim ergenliğin vermiş olduğu duygu karmaşaları ile yaşamaktadır. Hayat yolunu belirlemeye çalışan Halil İbrahim bankta tanıştığı Ahmet Tevfikle arkadaşlıkları o denli ileri seviyeye gelir ki darda kaldığı zamanda ilk arayacağı kişi olur Tevfik. İş bulma beklentisi ile büyük şehire taşınır İbrahim. Peki orada kimler kötülük yapacaktır? Başına gelenlerle nasıl başa çıkacaktır? Kasabaya dönmeden intikamını nasıl alacaktır? Tüm bu sorularla daha merak uyandırdığımın farkındayım. Kitap o kadar ilginç ve sıradışı ki okurken keyif alacağınızdan eminim;) #kitapalıntı Sevmediğin bir işte geçen bir ömür, ne kadar yaşanmış sayılabilir ? Mesela Tanrı göktedir demiş atalarımız, belki ondandır hayal kurarken göğe bakmamız. Lâkin hiçbir zaman vazgeçmedim yaşamaktan. İhanet, hayatın anlamını alır götürür, haklısın. Ama hiçbir zaman unutma ki hayatın yeni anlamını bulmak, hayattan vazgeçmekten çok daha erdemli bir davranıştır. Tarihinde,ömrünü bu memlekete adamış sayısız şahsiyete sahip olan vatanın borcu , bu kadar  basit ödenir mi ? Bilmiyorum.
Roman
Rüştümü İspatKaan Koç · İkinci Adam Yayınları · 202413 okunma
Ademoğlunun derin ve köklü bir geçmişi var gökyüzüyle. Mesela Tanrı göktedir demiş atalarımız, belki ondandır hayal kurarken göğe bakmamız. Dünyanın hiçbir yerine ait hissetmeyip de oraya bakınca huzur bulmamız. Tanrı’nın silüetini bilmediğimizdendir belki, bulutlara şekil verme çabamız. Belki kaygılarımızın gece arması, göremediğimizdendir gökyüzünü. Belki bundandır melekleri kanatlı hayal etmemiz, hani gidebiliyorlar ya Tanrı’nın yanına. Hani huzura kavuşuyorlar ya, bizi Tanrı’ya şikâyet ettikten sonra.