Tarikat #okudumbitti
Bir solukta bitirdiğim, her sayfasında beni içine çeken bir polisiye-gerilim hikayesi…
#Tarikat , sıradan bir kayıp çocuk vakasının çok ötesinde, katmanlı bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Baştan sona zekice kurgulanmış, insanı hem heyecanlandıran hem de duygusal anlamda etkileyen bir hikaye.
Kitabın merkezinde, beş yaşındaki Ossian’ın anaokulundan kaçırılması yer alıyor. Fredrik, oğlunu almak için okula gittiğinde onun yaşlı bir kadınla birlikte kaybolduğunu öğreniyor. Ebeveynlerin paniği, çocuğun bulunması için İsveç polisinin devreye girmesiyle birleşiyor. Ancak vakayı çözmek için yalnızca üç gün var ve ipuçları, geçmişte yaşanan trajik vakalara işaret ediyor. Daha önce bir araya gelmiş olan dedektif Mina Dabiri ve mentalist Vincent Walder’ın tekrar buluştuğu bu olayda, ekip zorlu bir soruşturmanın içine dalıyor.
Mina’nın obsesif kompulsif bozukluğu ve Vincent’ın karmaşık geçmişi, olayları daha da ilginç kılıyor. Sadece bir polisiye hikaye değil, aynı zamanda karakterlerin geçmiş travmalarına, zaaflarına ve içsel çatışmalarına tanık olduğumuz çok katmanlı bir roman. Bu durum, olay örgüsüne duygusal bir derinlik katmış. Özellikle Mina’nın temizlik takıntısının hikayeye olan etkisi ve Vincent’ın analitik zekasıyla olayları çözme yöntemleri çok ilgi çekiciydi.
Bir diğer güçlü nokta, kitabın temposu. İlk başlarda olaylar yavaş bir şekilde derinleşiyor, bu süreçte karakterlerin kişisel hikayeleri öne çıkıyor. Fakat hikaye ilerledikçe, temponun hızlandığını ve gerilimin artarak son sayfalara kadar sürdüğünü hissediyorsunuz. Kayıp çocuk vakasının karanlık bir tarikata bağlanması ve çözülmesi gereken şifreler ise olayları daha da karmaşık ve heyecanlı hale getiriyor.
Yazar, okuyucuyu olayın tam içine çekerken, bir yandan da derin duygusal bağlantılar kurmamıza olanak sağlıyor. Özellikle Mina ve Vincent ikilisinin geçmiş travmalarının soruşturma üzerindeki etkisi, hikayeyi sıradan bir polisiye roman olmaktan çıkarıp daha anlamlı bir yere taşıyor.
Eğer detayları ve derinliği seven bir okuyucuysanız, #Tarikat tam size göre. Serinin diğer kitaplarını okumamış olmama rağmen hiçbir eksiklik hissetmedim, hikaye kendi başına da çok güçlüydü. Ancak, Mina ve Vincent’ın geçmiş hikayelerini daha iyi anlamak için serinin ilk kitabını da okumayı planlıyorum.
Sonuç olarak, polisiye-gerilim sevenler için hem duygusal hem de heyecanlı bir okuma deneyimi sunan bir kitap. Gerilim dolu bir yolculuk arıyorsanız, "Tarikat" sizi bekliyor!
#kitapkolikkafasikitapyorumu
@dogankitap_etkinlik