2025 13. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2025 00:44
ilk kitabi #birkalanolmali 'yi büyük bir keyifle okudugum yazar @dersimozel yeni ve son çikan romani #sari da'da ilk kitabindaki anlatim zenginligini ve düsündürücü kurgusunu korumus. Insan ruhunun karmasikligini çok daha detayli bir sekilde ele almis ve ilk kitabinda oldugu gibi, karakterin iç dünyasina yogun bir sekilde odaklanmis, ancak bu kez hayatin anlamina dair daha evrensel ve güçlü sorular ortaya çikmis. Beg aracin arka arkaya çarptigi,yirmibes kişinin yaşamini kaybettigi, büyük bir trafik kazasindan burnu bile kanamadan kurtulan bir gümrük müdürü... Kazanin büyuklugune ragmen yalnizca onun koltugu saglam kalmistir ve diger araçlardaki herkes hayatini kaybetmistir. Hayatta kalan tek kisi olmasi, onu bir mucize gibi gösterir. Ancak bu durum onun hayatinda derin bir iz birakir ;intihara meyilli ve defalarca kez bunu denemis biri olarak kendisini sorgulamaya başlar. Kazadan sonra adamin başına tuhaf olaylar gelmeye baslar. Denize düsen insanlari mucizevi bir sekilde kurtarir, intihar etmek üzere olan biriyle atlayip ikisini de kurtarir ve buna benzer baska olaylar yaçar. Ancak bu olaylarin hiçbirini sonradan hatirlamaz. Kazanin ardindan hayatinda hiçbir seyin degismedigini fark etmesi ve yaşadigi olaylari unutmasi, onu rahatsiz eder. Bu durum onu terapiye yönlendirir. Terapide geçmisiyle yüzlesirken, unutmak istedigi olaylar birer birer gun yuzüne çikar. Bu unutmalarin sebebinin "Sari" oldugunu fark eder. "Sari," onun reddettigi bir yasin temsilidir. Adam, bu yasla yüzleserek geçmisini hatirlayabilecek ve normal hayatina geri dönebilecek midir? #sari romani hayati, hatirlamayi ve kabullenmeyi anlatan,herkesin kendinden bir parça bulabilecegi bir kitap. Alip okumak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Bu hikaye sizi hem düsündürecek hem de duygusal bir yolculuga çikaracak.
SarıDersim Özel · Edebiyatist Yayınevi · 2025193 okunma
🙏🙏🙏🙏🙏