2018 2. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2018 15:08
Bir hava dalgası denk geldiği 13-19 yaş arası gençleri ve sıcakkanlı canlıları Nil adasına taşıyor. Ada, kaçmak için 365 gün veriyor, başaramayanlar ölüyor. Yine bir hava dalgasıyla dönülebilir ama ortada çok fazla bilinmeyen var. Kapıların uzamsal-zamansal bir kırıklıktan varolduğu kabul ediliyor. Kitap içinde birkaç cılız açıklama var ama yetersiz. Kapının seçtiği canlı türleri, yaş aralığı, var olma sebebi, geliş ve gidiş sıklığı gibi birçok konu soru işareti olarak kaldı. Nil nerede, nasıl var oldu ve amacı neydi hiçbir şey bilmiyoruz. Charley ve Thad’den biraz daha Ada’ya yönelmeliydi kitap. Başka karakterlerle devam eden bir seriymiş ve sıradaki kitap Sırlar Çözülüyor. Açıkçası bu durum ortada ticari bir kaygı var gibi düşünmeme sebep oldu. İlk kitap yarım bırakılmış hissi veriyor. İkinci kitabı merak ediyorum etmesine -daha doğrusu adanın sıralarını- ama 20 sayfalık bilgi için de 400 küsür sayfa okumak istemiyorum. Bana kalırsa tek kitap çok daha vurucu olabilirdi. Heyecan verici, merak uyandırıcı bir kitap ama dediğim gibi havada kalmış biraz.
AdaLynne Matson · Yabancı Yayınları · 20183,389 okunma