Ağır Racon
2025 4. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2025 16:22
Çocukluğumda filmini izlediğim eserin asıl hikayesini okumak beni geçmişe götürdü. Zamanında İstanbul Üsküdar'ın tenha mahallerinde doğup büyümüş biri olarak eserin bende yeri ayrıdır. En ağır elbiseleri giyip, yaşamınızın bir cam kenarında bu kitabı okuyarak birkaç saatini satarak okuyacağınız harika bir eser. Aynada kaybolan resimleri, dağılmış duygularınızı bulunacağınız satırlarda, hayatın maske takmış yüzünü göreceksiniz. Adaletin, aldatılmanın, hayalkırıklıklarının iç dünyasını göreceksiniz. Hayat tarafından kalemleri kırılmış ve bir rafa kaldırılmış insanların bir mahallenin tozlu yaşantısını okuyacaksınız. Insanlar bu kitapta havada uçuşan duygularla kalplerinin rölantisini ayarlamaya çalışıyorlar. Belli bir yaşa gelmiş ve çocukluğunu sokaklarda yaşayamayan çocuklar bilmez bu duyguları. Elden düşme bir mutluluğa nasıl sarıldığımızı bilmezler. Eskide yaşayan ve hala yaşamakta olan bizleri anlatmış bu kitap. Şakaklarımızı nasıl da mutluluk tanrısına kiraya verirdik. Kitabın kapağını kapadıktan sonra bir kibrit çakıp geçmişimizi alevlerin içine göndermek gibi bir duygu hissediyor insan. Zaman denen pezevenk sayfaların arasında kaybolup gidiyor adeta. Çocukluğunu ve gençliğimizi bir kitapla satın almışız resmen. Bunların yanında tabi uyuşturucunun cinselliğin kanın zalimliğin tanrının bu dünyada cehennemi yaşattığı bu düşmüş insanların hikayesi bu eser. Yaşayan bir mahallenin içindeki yaşamayan insanlar. Kitapta birçok çarpıcı sahne var ama bunları okuyan insanlara bırakmak istiyorum. Herkesin yüklediği anlamlar farklı olur. Dönemin aslında günümüzden de bir farkının olmadığı da ortaya koyuyor neyse bazı şeyler içimde kalsın inceleme buraya kadardı hadi ikileyin.
Ağır RomanMetin Kaçan · Everest Yayınları · 20212,765 okunma