Lütfen sizlerde düşüncelerinizi belirtir misiniz ?
Bugün arkadaşının biri okuduğum bir kitabı çok eleştirdi,sebebini sorduğumda siyasi ideolojime çok ters bir kitap ,öyle bir kitabı kesinlikle okumam dedi ?Siz de ideolojilerinize ters gelen kitapları okur musunuz,okumaz misiniz ?
Ideoloji kişinin kendine ait has görüşüdür kitap farklı bir dünyadadır benimde ideolojim farklı ama bana ters gelen ve farklı ideolojilere ait kitapları okurum ve güzelde oluyor açıkçası.
Ayhan Sansar
Kesinlikle bu konuda çok haklsiniz keşke çevremizdeki insanlarda biraz ibret alsa. ..
Okurum tabi neden okumayayım. Bir ideolojiye karşıysam ona neden karşı olduğumu anlamanın ve anlatmanın en iyi yolu, o ideolojinin ne olduğunu, ne anlattığını, neyi savunduğunu bilmek ve öğrenmekten geçer. İnsan ne olduğunu bilmediği bir ideolojiyi nasıl benimseyemezse aynı şekilde öğrenmemiş olduğu bir ideolojiye karşı olması saçma olacaktır.
Ayhan Sansar
Keşke herkes bu konuda hem fikir olsa :)
Bi düşünceleri, siyasi görüşü farklı olsa da derdi vatan olanlar vardır bir de vatanla derdi olanlar.. Ilk grubu elbette ki okurum, başımın üstünde yeri var ama ikincisine bırak yazar demeyi adam yerine bile koymam. Onun dışında her türlü kitabı okurum.
Bir insanın kendi eksikliklerini görebilmesi için kendinden farklı düşünen insanların düşüncelerini okumalı, dinlemeli, onlarla empati kurmaya çalışmalıdır. Eğer başka düşüncelere açık değilseniz karşınızdakini eleştirme hakkına da sahip değilsinizdir. Farklı düşünen insanları dinleyerek, okuyarak ancak savunduğumuz siyasi ideolojinin de ayakta kalabileceğini unutmamalıyız. Unutmayalım ki, siyasi ideolojiler ancak ve ancak yenilenmeye açıksa devamlılığını sürdürebilir.
Ayhan Sansar
Çok güzel ve anlamlı bir yazı okumaya değer ...