Beni ilgilendiren, insan olmak...
2025 19. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2025 14:12
《Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın!》 Albert Camus'un 1947 yılında Kaleme aldığı Veba kitabı Cezayir'in Liman şehrinde farelerden kaynaklanan bir salgını felsefi ve Absürt kurgu türünde biz okuyuculara anlatılan bir romandır. Veba salgını 20. yüzyılın değil bütün insanlık tarihinin ortak sorunlarına deginir aslında. Insanların yaşamı boyunca toplumlarda farklı vebalar, salgınlar hep yaşanmıştır.Yakın tarihimizde oldugu gibi. Başlarda şaşkınlık, bilinmezlikten kaynaklanan Korkular yaşatsa da toplumsal yaşamı derinden etkileyerek toplumları değiştirirler ve hayatımızı birçok yönden sorgulamamıza neden olurlar. Doğru yöne bakabilirsek her ne kadar toplum hayatının koşturmasından farkına varamasak da Güzel yanları da olur. 《 hapsedilmişlik》diyor yazarımız, Bizler de evlerimizde hapsedildik birbirimizi ayıramadığımız zamanı, aktiviteleri birlikte yapabilmenin, birlikte olabilmenin, zamanın önemini, sevmenin değerini öğrendik aslında ve daha başka bir dolu öğreti... Kitaptaki kahramanlarımızın doktor rieux,tarrov ve grand'ın gösterdikleri dayanışma örneklerini yaşadık sağlık çalışanlarımızla, önlem alan yetkililerimizle, gönüllü sahalarda görev alan yurttaşlarımızla. Bazen güç, bazen Umut oldular hepimize ve yazarımız bizlere dünyanın saçmalığının, yenilginin sonunun gelmeyeceğini kabul edebilmeyi, kötülüklere karşı çıkmayı ve yaşama anlam katan değerli öğretiler veriyor. Ben kitabı okurken Yakın tarihte yaşadığımız anıların içinde gezdim. Eminim okuyan her okuyucumuz da aynı hissiyatı hissedecektir. Hatırlamak her şeye rağmen güzeldir. keyifli okumalar dilerim.
VebaAlbert Camus · Can Yayınları · 202024,6bin okunma
1.300 Gösterim
“Bir kenti tanımanın en bildik yollarından biri de insanların orada nasıl çalıştığına, nasıl sevdiğine ve nasıl öldüğüne bakmaktır.” Veba, Albert CAMUS
《My Books World》
Teşekkür ederim 👌
Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın. ( depremde,yangında ölenler) özellikle ihmalden kaynaklı ölümü kutsallaştırmak da ahlaksızlıktır.
《My Books World》
︎ ♛ K Ü B İ İ ♛ ᝰ.ᐟ teşekkür ederim.listeme ekliyorum.💗