"Umutsuzluk tutsaklığın gıdasıdır."
2025 3. kitabı
İngilizlerin "Hayvan Çiftliği" varsa Türklerinde "Filler Sultanı İle Kırmızı Sakallı Topal Karıncası" var diyebileceğim bir kitabı az önce bitirdim ve günlük uğraşlara kendimi kaptırmadan kitabında etkisinden çıkmadan, ki bu pek mümkün olmayacak, içimden geleni yazmak istedim. Kitaptan kısaca bahsedecek olursam, Filler Sultanı gücüne güvenip kendisinden binlerce kat küçük olan karıncalara savaş açar. Savaş tabiki de beklenildiği gibi gidiyor ve Filler Sultanı kendini hem fillerin hem de dünya alemde var bütün canlıların hükümdarı ilan edip karıncaları da kendine köle yapıyor. Olaylar bundan sonra gelişip güç ve haklılığın arasındaki savaş başlamış oluyor. Bu eser ilk distopik Türk romanı olarak 1977 yılında çıkmasına rağmen hala günümüzün sorunlarını yansıtıyor olması kitabın ölümsüz bir eser olduğunun kanıtıdır bence. Maalesef ki bu kitap hakkettiği değeri gördüğünü düşünmüyorum. Takip ettiğim bir kaç kitap kurdu dışında neredeyse hiç kimseden bu kitabı duymadım. Her okulun hatta her evin kütüphanesinde olması gereken bir kitap. Okuyun, okutun..!
Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal KarıncaYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202515,6bin okunma