#diğerleri
Tesadüfen yazarımızın #öbürküler kitabından sonra bu kitabı okumuş oldum ama güzel bir tesadüf oldu. Öbürkülerden tanıdığım minik Sacidem büyümüş de üniversite öğrencisi olmuş burada.
70lerin Türkiye’sinde siyasi olarak ülke çalkantılı durumdayken üniversitede okuyan Sacide ve Cahide’nin hikayesi. Yurtta kalırken sağ-sol davaları yüzünden can güvenliklerinin olmayacağını düşündüklerinden Ermeni bir ailenin konağına pansiyoner olarak çıkar bu iki genç kız. Ev sahibi Artin Beyin gök bilimine olan düşkünlüğü, uzaylılara olan inancının gün yüzüne çıkmasıyla ile hikaye daha da ilgi çekici hal alıyor. Bu konakta kızlar dışında bir de Tarih öğretmeni olan bir bey ve eşi de var. Tarih öğretmeniyle siyasi olarak ayrı kutuplarla olduklarını anlayan kızları kitabın sonunda büyük sürpriz bekliyor. Asıl sürpriz ise Artin Beyin ve ailesinin sırları oldu benim için. Bekliyordum bir şeyler ama bu kadarını değil..
Şimdilik 3 romanını okumuş oldum yazarımızın. Önceliğimi romanlarına verdim sonrasına öykü kitaplarını sakladım. Her kitapta ayrı bir haz alıyorum. Kendine has olan üslubuyla kurgunun birleşimini şahaneeee yapıyor canım yazarım