·330 syf.····Okunma: 18 Ocak 2025 09:27 Zülfü Livaneli’nin bu romanı, polisiye bir olay etrafında şekillenen psikolojik bir anlatı sunuyor. Başkarakterimiz Ahmet Arslan, toplumdan izole bir şekilde yaşayan, entelektüel ve sıradışı bir adamdır. Bir cinayet soruşturması sırasında genç bir gazeteci kadınla yaptığı sohbetler aracılığıyla geçmişi, iç dünyası ve hayata dair düşünceleri ortaya çıkar.
Romanın merkezinde, Ahmet Arslan’ın gizemli geçmişi, beklenmedik ilişkileri ve okuru ters köşeye yatıran sürprizlerle dolu bir olay örgüsü var. Anlatı boyunca, hem Ahmet’in kişiliği hem de çevresindeki karakterler katman katman açılıyor.
Temalar ve Anlatım
• Psikolojik Derinlik: Ahmet Arslan’ın karakteri üzerinden yalnızlık, insan doğası, aşk ve geçmişin izleri gibi konular irdeleniyor.
• Polisiye Unsurlar: Cinayet vakası ve soruşturma süreci, romanın merak unsurunu güçlendiriyor.
• Sürpriz Son: Kitabın en dikkat çekici özelliklerinden biri, Livaneli’nin ustaca işlediği şaşırtıcı finalidir.
Kimler Sevebilir?
• Polisiye ve psikolojik romanlardan hoşlananlar
• Felsefi sorgulamalar içeren kitapları sevenler
• Beklenmedik sonlarla şaşırmayı seven okuyucular
Okuduğum klasikler arasında Livaneli’nin tarzına yakın kitap yok, ama psikolojik yönüyle Dönüşüm ve toplumsal eleştirisiyle harika.Eğer ilginç bir olay örgüsü ve karakter çözümlemeleri ilgini çekiyorsa, sevebilirsin.