Arkadaşlarımın arasında çok popüler olan bir kitaptı bu. Öncelikle şunu söylemeliyim, wattpadden çıktığı gerçeğini ve o sitedeki hiçbir nitelik taşımayan hikayeleri düşünecek olursak evet, bu kitap bir şeyler başarmış. Ama ne kadar yeterli? Amacım yazarı veya eserini hedef almak değil ama ben beklentimin altında bir eserle karşılaştım. Daha doğrusu şöyle izah edeyim, bu kitap "muhafazakar" olarak nitelendirilen gençler arasında yaygın olan hatta bu tür genç kızlarımızın öve öve bitiremediği bir kitap ama içerisinde "yoğun" bir din konusu işlenmiyor. Zaten kitap romantizm kategorisindeydi. Bu da yazarın böyle bir iddiası olmadığını gösteriyor. Ama bizim gençlerimiz sanki bu kitabı okuduktan sonra haşa Kur 'an okumuş gibi etkilendiklerini anlatıyorlar. Bunların bu hallerini görünce insan merak ediyor, ben de bir okuyayım bakayım nasıl bir kitapmış, diyor sonradan da aradığını bulamıyor.
Tüm bunları bir kenara bırakırsak kitap gayet akıcı ve sürükleyici. Öyleki kitabı ele aldığınız andan itibaren sürekli "acaba sonra ne olmuş?" diyorsunuz ve böyle böyle son sayfaya kadar geliyorsunuz. Birkaç günde hatta belki bir günde bitirebileceğiz bir kitap. Betül ve Ömer'in konuşmaları da oldukça eğlenceli.
En başta dediğim gibi amacım yazarı veya eserini hedef almak almak değil. Sadece kitabın insanlarda bırakmış olduğu izlenimi kırmak. Bu kitabın karakterlerinin "dini mükemmel bir şekilde hayatlarına dökmüş" olduklarını düşünmüyorum. Ama en azından wattpaddeki diğer sözde "islami kitaplar" gibi adı "MafyAşkım" falan değil. Buna da şükür. İleride daha iyilerini görür, okuruz İnşAllah.